28/01/2022 28/01/2022 Την επέτειο της εκδημίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου τίμησε και φέτος η Εκκλησία της Δημητριάδος, με αφορμή την συμπλήρωση δεκατεσσάρων ετών από τον θάνατό του, καταθέτοντας την αδιάπτωτη ευγνωμοσύνη της στον επί εικοσιτέσσερα έτη Πατέρα και Ποιμενάρχη της. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 14:33
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2022 - 14:39

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για το έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για το έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Την επέτειο της εκδημίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου τίμησε και φέτος η Εκκλησία της Δημητριάδος, με αφορμή την συμπλήρωση δεκατεσσάρων ετών από τον θάνατό του, καταθέτοντας την αδιάπτωτη ευγνωμοσύνη της στον επί εικοσιτέσσερα έτη Πατέρα και Ποιμενάρχη της.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε Αρχιερατικό Μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο Μακαριστός Χριστόδουλος «σφράγισε, με το έργο του, την ιστορία της τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος άφησε ισχυρές παρακαταθήκες σε όλους μας. Μας δίδαξε τί σημαίνει να υπηρετεί κανείς την Εκκλησία του Χριστού, με πνεύμα θυσίας, προσφοράς και ανιδιοτέλειας, όπως ο ίδιος έπραξε μέχρι το τέλος της ζωής του. Μας έδειξε τον δρόμο της σύνεσης, μας δίδαξε την αγάπη για την πατρίδα, την ιστορία, τους προπάτορές μας, αλλά και το καθήκον για τον λαό και το μέλλον του τόπου. Οι παλαιότεροι τον γνώρισαν και τους γνώριζε τον καθένα με το όνομά του. Οι νεώτεροι ακούν τί σήμαινε η παρουσία του κι εμείς ελπίζουμε, με τις δικές του ευχές, να φανούμε αντάξιοι και να βαδίζουμε στα βήματά του, κρατώντας ζωντανή την τοπική μας Εκκλησία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων