08/10/2022 08/10/2022 Στην επανεκκίνηση του κατηχητικού και ιεραποστολικού έργου, ύστερα από δυόμιση χρόνια πανδημίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.  “Γνωρίζετε ότι προσφέρονται πολλές δυνατότητες. Σε κάθε Ενορία υπάρχει Κατηχητικό σε βαθμίδες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και με σύγχρονα δωρεάν...
08 Οκτωβρίου, 2022 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2022 - 11:31

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για τη νέα κατηχητική χρονιά

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για τη νέα κατηχητική χρονιά

Στην επανεκκίνηση του κατηχητικού και ιεραποστολικού έργου, ύστερα από δυόμιση χρόνια πανδημίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. 

“Γνωρίζετε ότι προσφέρονται πολλές δυνατότητες. Σε κάθε Ενορία υπάρχει Κατηχητικό σε βαθμίδες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και με σύγχρονα δωρεάν βιβλία”, αναφέρει ο Σεβασμιώτατος. 

Στις περισσότερες Ενορίες λειτουργούν Τμήματα προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, δημιουργικά εργαστήρια, χορευτικά σύνολα, χορωδίες ή θεατρικές ομάδες κ.ά. Σε επίπεδο Ιεράς Μητροπόλεως διοργανώνονται κάθε χρόνο Πρωταθλήματα αθλητικών παιχνιδιών, πολιτιστικές Εκδηλώσεις, Εκδρομές, Συνεστιάσεις για τα μεγαλύτερα παιδιά και άλλες πρωτότυπες δραστηριότητες.

“Εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στους καλούς Ιερείς-Υπευθύνους Νεότητος και τους εθελοντές Κατηχητές μας, τους οποίους με προσοχή έχουμε επιλέξει”, καλεί ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Αναλυτικά το μήνυμα: 

Μας αξίωσε ο Θεός να εισέλθουμε σε άλλη μία εκκλησιαστική χρονιά και βρισκόμαστε και πάλι στην αφετηρία μιας νέας κατηχητικής προσπάθειας για την περίοδο 2022-2023. Ο μήνας Οκτώβριος, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων και όλων των ιεραποστολικών δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Με αυτή την ευκαιρία, σας απευθύνομαι σήμερα για να ζητήσω την συνδρομή και συνοδοιπορία σας στον δρόμο του ευαγγελισμού και της πνευματικής τροφοδοσίας, που ανοίγεται ενώπιόν μας.

Μετά από τα τελευταία δυόμιση χρόνια, που σφράγισε η πανδημία, και καθώς, όπως φαίνεται, ομαλοποιείται σταδιακά η κοινωνική μας ζωή, θα προσπαθήσουμε εφέτος να κάνουμε μία όντως επανεκκίνηση του κατηχητικού και ιεραποστολικού μας έργου. Καλούμε και πάλι όλους σας, όλους τους πιστούς και τα καλής διαθέσεως μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας, και μάλιστα όσους ο κίνδυνος της ασθένειας κράτησε δικαιολογημένα μακριά από τους Ναούς, να έλθουν και να συμμετάσχουν στα Κηρύγματα, τους Κύκλους και τις δράσεις των Ενοριών μας.

Ιδιαίτερη πρόσκληση και παράκληση απευθύνουμε προς όλους για τις κατηχητικές δράσεις και τις νεανικές συντροφιές, που θα λειτουργήσουν και φέτος σε όλες τις Ενορίες της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας.

Ξεκινούμε και πάλι τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, παρά τις δύσκολες συνθήκες και παρά το γεγονός ότι το κατηχητικό Σχολείο υποβαθμίζεται σκόπιμα στις συνειδήσεις των ανθρώπων, όλο και περισσότερο, τα τελευταία χρόνια. Είναι κρίμα, εξαιτίας προκαταλήψεων και δυσφήμησης ή αμέλειας και αδιαφορίας, τα παιδιά μας να στερούνται τις χαρούμενες παιδικές συντροφιές κάθε ηλικίας, που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στον Ναό της Ενορίας τους για να γνωρίσουν και να ζήσουν την χριστιανική πίστη τους και να περάσουν με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο λίγο από τον χρόνο τους.

Σήμερα δεν απευθύνομαι σε όσους δεν γνωρίζουν το μεγάλο δώρο της πίστης και τους οποίους θα χρειαστεί να πείσω για την αξία της κατήχησης. Απευθύνομαι σε εσάς που βρίσκεστε εδώ, που εκκλησιάζεστε, που είστε συνειδητά μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να μην αμελήσετε, αλλά να φροντίσετε να έρθουν τα παιδιά και τα εγγόνια σας στα Κατηχητικά μας Σχολεία, στις συντροφιές της Ενορίας τους. Όπως στέλνετε με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά σας στις χρήσιμες για το μυαλό και το σώμα τους δραστηριότητες, με τον ίδιο ζήλο, αν όχι με περισσότερο, να φέρετε και να εγγράψετε τα παιδιά σας στις Κατηχητικές μας Συντροφιές. Διότι το σημαντικότερο από όλα είναι η ψυχή των παιδιών μας, η οποία πουθενά αλλού δεν θα βρει την ευτυχία, παρά μόνο στον Χριστό.

Γνωρίζετε ότι προσφέρονται πολλές δυνατότητες. Σε κάθε Ενορία υπάρχει Κατηχητικό σε βαθμίδες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και με σύγχρονα δωρεάν βιβλία. Στις περισσότερες Ενορίες μας λειτουργούν Τμήματα προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, δημιουργικά εργαστήρια, χορευτικά σύνολα, χορωδίες ή θεατρικές ομάδες κ.ά. Σε επίπεδο Ιεράς Μητροπόλεως διοργανώνονται κάθε χρόνο Πρωταθλήματα αθλητικών παιχνιδιών, πολιτιστικές Εκδηλώσεις, Εκδρομές, Συνεστιάσεις για τα μεγαλύτερα παιδιά και άλλες πρωτότυπες δραστηριότητες. Εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στους καλούς Ιερείς-Υπευθύνους Νεότητος και τους εθελοντές Κατηχητές μας, τους οποίους με προσοχή έχουμε επιλέξει.

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Σας επαναλαμβάνω την προτροπή του Χριστού μας: «Άφετε τα παιδία ελθείν προς με». Παρακαλώ πατρικά όλους, γονείς και μη, να συντελέσετε ώστε να μη στερήσουμε από τα παιδιά αυτή την τόσο πολύτιμη εμπειρία ζωής. Αν αγαπάμε τα παιδιά μας, εάν θέλουμε να τους εξασφαλίσουμε ένα όμορφο και ευτυχές μέλλον, εάν θέλουμε να τα προφυλάξουμε από τις σειρήνες των πειρασμών και του κακού, που οπωσδήποτε αργά ή γρήγορα θα τα προσβάλουν, τότε ας τους προσφέρουμε τη γνωριμία με τον Χριστό μέσα από την Κατήχηση.

Καλή κατηχητική χρονιά στα παιδιά μας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων