30/09/2022 01/10/2023 “Τι αξία έχει ν’ αγαπάς μόνο αυτούς που σ’ αγαπάνε; Να δανείζεις αυτούς που ξέρεις ότι θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω; Αξία έχει να αγαπήσεις αυτόν που είναι απέναντί σου, τον εχθρό σου. Να δανείσεις εκεί που δεν έχεις ελπίδα να πάρεις τίποτα, και τότε έχεις αγάπη Χριστού. Ο Θεός αγαπάει όλους, δίκαιους και...
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2023 - 11:13

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή Β΄ Λουκά

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή Β΄ Λουκά

“Τι αξία έχει ν’ αγαπάς μόνο αυτούς που σ’ αγαπάνε; Να δανείζεις αυτούς που ξέρεις ότι θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω; Αξία έχει να αγαπήσεις αυτόν που είναι απέναντί σου, τον εχθρό σου. Να δανείσεις εκεί που δεν έχεις ελπίδα να πάρεις τίποτα, και τότε έχεις αγάπη Χριστού. Ο Θεός αγαπάει όλους, δίκαιους και αδίκους, σε όλους ρίχνει τη βροχή, για όλους είναι σπλαχνικός. Και ο Χριστός θέλει και οι μαθητές Του, να είμαστε σαν κι Αυτόν, να αγαπήσουμε τον κάθε άνθρωπο όπως είναι, να αγαπήσουμε και τον απέναντι, να δανείσουμε και σ’ αυτόν που δεν θα πάρουμε. Η ευσπλαχνία είναι έλεος, αλλά ταυτόχρονα και σωτηρία. Ο Χριστός μας θέλει ευσπλαχνικούς και μιμητές Του.” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος για την Κυριακή Β’ Λουκά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων