12/05/2023 12/05/2023 Ενόψει της Κυριακής της Σαμαρείτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ότι «ο Χριστός θέλει να διαλεχθεί με τον καθένα από μας. Θέλει να ξεδιψάει η ψυχή μας. Κι όταν ο διάλογος είναι ειλικρινής, τότε μετά τη συνάντηση μαζί Του, θα γυρίσουμε άλλοι άνθρωποι στην...
12 Μαΐου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 18:08

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Διαδώστε:
Βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Ενόψει της Κυριακής της Σαμαρείτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ότι «ο Χριστός θέλει να διαλεχθεί με τον καθένα από μας. Θέλει να ξεδιψάει η ψυχή μας. Κι όταν ο διάλογος είναι ειλικρινής, τότε μετά τη συνάντηση μαζί Του, θα γυρίσουμε άλλοι άνθρωποι στην πόλη για να φέρουμε το μήνυμα ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας. Η Αγία Φωτεινή μας δείχνει το δρόμο. Ας τολμήσουμε! Η συνάντηση με τον Χριστό είναι Σωτηρία και Ανάσταση!».

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου για την Κυριακή της Σαμαρείτιδος:

«Η Σαμαρείτιδα πήγε μέρα μεσημέρι στο πηγάδι γιατί δεν ήθελε να δει ανθρώπους, ντρεπόταν τους ανθρώπους. Και βρήκε Αυτόν, τον Έναν! Και της ζήτησε νερό, παρ’όλο που ήταν ο εχθρός. Κι έτσι κατάλαβε ότι Αυτός που είναι απέναντί της, μπορεί να της απαντήσει στα πιο ζωτικά ερωτήματα της ζωής της. Και ο Χριστός της μίλησε, δεν την περιφρόνησε, δεν της είπε για τον άσχημο βίο της αλλά της αποκάλυψε πού λατρεύεται ο Θεός. Και εν τέλει ότι ο ίδιος, είναι ο Μεσσίας. Ο Χριστός θέλει να διαλεχθεί με τον καθένα από μας. Θέλει να ξεδιψάει η ψυχή μας. Κι όταν ο διάλογος είναι ειλικρινής, τότε μετά τη συνάντηση μαζί Του, θα γυρίσουμε άλλοι άνθρωποι στην πόλη για να φέρουμε το μήνυμα ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας. Η Αγία Φωτεινή μας δείχνει το δρόμο. Ας τολμήσουμε! Η συνάντηση με τον Χριστό είναι Σωτηρία και Ανάσταση!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων