18/09/2023 18/09/2023 Ο αγώνα τον οποίο καταβάλουν καθημερινά οι άνθρωποι που διακονούν την Τοπική Εκκλησία του Βόλου, κληρικοί και λαϊκοί, για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών είναι συγκινητικός και συνάμα αφορμή έμπνευσης για όσους θέλουν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.  Μία προσπάθεια που συνεχίζεται εδώ και δύο εβδομάδες και θα συνεχίσει να πραγματοποιείται για όσο χρειάζεται, όπως τόνισε...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 16:05

Βόλος: Καθημερινός αγώνας στήριξης των πλημμυροπαθών από την Τοπική Εκκλησία – “Θα συνεχίσουμε όσο χρειάζεται” τονίζει ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Διαδώστε:
Βόλος: Καθημερινός αγώνας στήριξης των πλημμυροπαθών από την Τοπική Εκκλησία – “Θα συνεχίσουμε όσο χρειάζεται” τονίζει ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Ο αγώνα τον οποίο καταβάλουν καθημερινά οι άνθρωποι που διακονούν την Τοπική Εκκλησία του Βόλου, κληρικοί και λαϊκοί, για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών είναι συγκινητικός και συνάμα αφορμή έμπνευσης για όσους θέλουν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.  Μία προσπάθεια που συνεχίζεται εδώ και δύο εβδομάδες και θα συνεχίσει να πραγματοποιείται για όσο χρειάζεται, όπως τόνισε χθες ο Ποιμενάρχης της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας καθώς και αρκετά χωριά του Πηλίου βρέθηκαν στο πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και δοκιμάστηκαν σκληρά. Η πόλη του Βόλου για 14η ημέρα αντιμετωπίζει προβλήματα που αφορούν το πόσιμο νερό το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο έως ότου γίνουν όλες οι ενέργειες για την αποκατάσταση αυτού του μεγάλου προβλήματος που επηρεάζει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.

Μητροπολίτης Δημητριάδος: “Θα συνεχίσουμε όσο χρειάζεται”

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, κατά την χειροτονία του π. Αποστόλου Χατζηγεωργίου, εγγάμου, Πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος προέρχεται από την Νέα Ιωνία και διατηρεί μακρινή προσφυγική καταγωγή, χθες Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου, μίλησε για τη σταυρώσιμη αυτή περίοδο που διανύει ο τόπος και ο λαός.

Δείτε αναλυτικά: Μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας και Χειροτονία Διακόνου στην Νέα Ιωνία

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σχετικά με τις δράσεις που υλοποιεί η Τοπική Εκκλησία προκειμένου να ανακουφιστούν οι πλημμυροπαθείς αδελφοί μας.

“Η προσπάθεια συνεχίζεται στην πόλη μας και σε όλη την Μητρόπολή μας. Από την πλευρά μας αναλάβαμε να συνεχίσουμε τον θεσμό που λειτουργούμε όλα τα χρόνια του φαγητού, έτσι σε όλη την πόλη του Βόλου αυτή τη στιγμή μοιράζεται φαγητό από τα σπίτια “Γαλήνης”, αλλά και από τα σπίτια “Γαλήνης” τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω των συνθηκών, από το Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολής μας. Φτάνουμε περίπου τις 2.000 φαγητό την ημέρα. Μαζί με το ανάλογο νερό το εμφιαλωμένο”, είπε ο Σεβασμιώτατος.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Εκκλησία βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που έχουν προβλήματα στέγης καθώς και άλλα προβλήματα οικοσκευής. “Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την κατάσταση. Είμαστε βέβαιοι για αυτό. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι”, τόνισε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη σε πολλούς που έκαναν δωρεές. “Θα συνεχίσουμε όσο χρειάζεται.. Δεν θα μείνει κανείς εγκαταλειμμένος και εύχομαι και ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα ξανά είμαστε αυτό που είμαστε. Γιατί ο Θεός μας χάρισε όμορφο τόπο, όμορφη πόλη, από εμάς εξαρτάται να είναι και πάλι όπως θα έπρεπε και όπως πρέπει να είναι, ζηλευτά απ’ όλους”, πρόσθεσε και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, προσευχόμενος για εκείνους και εκείνες που ακόμη έχουν πρόβλημα.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει σε ισχύ η διαρκής έκκληση της Τοπικής Εκκλησίας για προσφορά εμφιαλωμένων νερών, τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών υγιεινής και προσωπικής καθαριότητας, που κρίνονται απολύτως απαραίτητα και αναγκαία αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού έδωσε στη δημοσιότητα τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίος μπορούν να καταθέσουν ποσά υπέρ των πλημμυροπαθών όσοι το επιθυμούν υπογραμμίζοντας ότι “το λίγο των πολλών, γίνεται πολύ και αυξάνει!”

 Όποιος επιθυμεί μπορεί να στηρίξει καταθέτοντας χρήματα στους εξής λογαριασμούς:

Τράπεζα: EUROBANK
IBAN: GR3402601590000830200140973
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ – ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
και
IBAN: GR8002601590000890200155759
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ
Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
IBAN: GR0701102020000020229608771
Δικαιούχος: ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
Τράπεζα: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR4001715760006576102090064
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Διαβάστε επίσης: 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Δεν θα αφήσουμε κανέναν δίχως φαγητό! (video)

Βόλος: Συγκινητική βοήθεια από τα ακριτόπουλα της Καρπάθου

“ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”: Ανοίγει τις πύλες του το ΚΕ.Δ.Α.Β., για να εξυπηρετήσει τους πλημμυροπαθείς

Δωρεάν διανομή -καθημερινά- φαγητού και εμφιαλωμένου νερού από την Μητρόπολη Δημητριάδος στο Νέο Δέλτα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων