12/01/2023 12/01/2023 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Δεύτερου Μεγάλου Συνεδρίου της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης (ΙΟΤΑ), στο Βόλο. Η εναρκτήρια εκδήλωση περιλάμβανε εσπερινό με χοροστασία του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και την κεντρική ομιλία που δοθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος,...
12 Ιανουαρίου, 2023 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 9:36

ΒΟΛΟΣ: Με ομιλία του Μητροπολίτη Κορέας ξεκίνησε το συνέδριο της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης

Διαδώστε:
ΒΟΛΟΣ: Με ομιλία του Μητροπολίτη Κορέας ξεκίνησε το συνέδριο της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Δεύτερου Μεγάλου Συνεδρίου της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης (ΙΟΤΑ), στο Βόλο.

Η εναρκτήρια εκδήλωση περιλάμβανε εσπερινό με χοροστασία του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και την κεντρική ομιλία που δοθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, και η οποία εστίασε στο μεγάλο πρόβλημα του εθνοφυλετισμού και στην ανάγκη του ορθόδοξου κόσμου να ανακτήσει την ενότητα του.

Το Συνέδριο, που έχει συγκεντρώσει 400 περίπου συνέδρους από όλον τον κόσμο, θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο σε κεντρικούς χώρους της πόλης του Βόλου και θα ολοκληρωθεί με τη θεία λειτουργία της ερχόμενης Κυριακής.

Το Συνέδριο επικεντρώνεται στον ρόλο και τη σημασία της Ιεραποστολής, νοούμενης ως παρουσία και δράση της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων