07/01/2020 07/01/2020 Σε μια χριστιανική κουκίδα που διάγει ελληνορθόδοξο βίο ανάμεσα σε ένα μουσουλμανικό τοπίο, επέλεξε να ιερουργήσει και να χωροστατήσει της σημερινής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον οικισμό του Μικρού Δερείου, στις παρυφές των Πομακοχωρίων του Σουφλίου, σήμερα, επί τη εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου,...
07 Ιανουαρίου, 2020 - 16:32

Επίσκεψη με ιδιαίτερο νόημα του Μητρ. κ. Δαμασκηνού

Διαδώστε:
Επίσκεψη με ιδιαίτερο νόημα του Μητρ. κ. Δαμασκηνού

Σε μια χριστιανική κουκίδα που διάγει ελληνορθόδοξο βίο ανάμεσα σε ένα μουσουλμανικό τοπίο, επέλεξε να ιερουργήσει και να χωροστατήσει της σημερινής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον οικισμό του Μικρού Δερείου, στις παρυφές των Πομακοχωρίων του Σουφλίου, σήμερα, επί τη εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, και ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου. Απευθυνόμενος στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού σημείωσε ότι τους επισκέπτεται πρώτον για να τους μεταφέρει το μήνυμα των εορτών του αγίου Δωδεκαημέρου, που είναι μήνυμα ελπίδας και παρηγοριάς· και για να τους συναντήσει όπως ο ενανθρωπήσας Χριστός συνάντησε τον πονεμένο άνθρωπο και του έδωσε χαρά και ελπίδα. Δεύτερον για να εκφράσει με την επίσκεψή του αυτή το ενδιαφέρον του και την αγάπη του για την μικρή αυτή χριστιανική κοινότητα που επιβιώνει μέσα σε ένα μουσουλμανικό χώρο και δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό από εγκληματικές ενέργειες μεταναστών. Και τρίτον για να εκδηλώσει τα αισθήματα της αγάπης του προς τον άγοντα τα ονομαστήριά του εφημέριο της ενορίας π. Ιωάννη Τζιβάρα και την οικογένειά του, ο οποίος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια διακονεί ανελλιπώς στο ιερό Θυσιαστήριο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στο Στρατόπεδο της 50ης Ταξιαρχίας στο Πρωτοκκλήσι και αφού ευλόγησε την Βασιλόπιτα μίλησε στα στελέχη των μονάδων που φιλοξενούνται στο Στρατόπεδο για την αξία του χρόνου κατά την ορθόδοξη πίστη και διένειμε τα κομμάτια της Βασιλόπιτας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων