06/03/2020 06/03/2020 Η τοπική Εκκλησία της Ορεστιάδας με αφορμή την πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων υποδέχτηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 την μυρίπνοο δεξιά του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.   Τα ιερά λείψανα εκόμισε ο εκ των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Αρχιμ. Γρηγόριος Νανακούδης και...
06 Μαρτίου, 2020 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2020 - 16:09

Η μυρίπνοος δεξιά του Αγίου Νεκταρίου στην Ορεστιάδα

Διαδώστε:
Η μυρίπνοος δεξιά του Αγίου Νεκταρίου στην Ορεστιάδα

Η τοπική Εκκλησία της Ορεστιάδας με αφορμή την πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων υποδέχτηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 την μυρίπνοο δεξιά του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. 

 Τα ιερά λείψανα εκόμισε ο εκ των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Αρχιμ. Γρηγόριος Νανακούδης και υπεδέχθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιάδος Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αστεριάδης, εκ μέρους του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Σημειωτέον ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την οσιακή κοίμηση του Αγίου, ο οποίος γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, και 100 χρόνια από την απελευθέρωση ολόκληρης της Θράκης το 1920.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων