28/10/2019 28/10/2019 Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με σύμμαχο την καλοκαιρία το Διδυμότειχο γιόρτασε την διπλή θρησκευτική και εθνική εορτή, της Αγίας Σκέπης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Επίκεντρο την εορτασμού ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Καθεδρικός Ναός Παναγίας Ελευθερωτρίας, όπου την παραμονή της εορτής εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου,...
28 Οκτωβρίου, 2019 - 17:53
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2019 - 18:00

Με πίστη, ομοψυχία και αξιοπρέπεια

Διαδώστε:
Με πίστη, ομοψυχία και αξιοπρέπεια

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με σύμμαχο την καλοκαιρία το Διδυμότειχο γιόρτασε την διπλή θρησκευτική και εθνική εορτή, της Αγίας Σκέπης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Επίκεντρο την εορτασμού ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Καθεδρικός Ναός Παναγίας Ελευθερωτρίας, όπου την παραμονή της εορτής εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού. Την διακονία του λόγου ανέλαβε, κατά το εσπέρας, ο εκ των κληρικών της πόλεως Διδυμοτείχου Αρχιμ. Νικόδημος Σκλέπας, ο οποίος μίλησε επίκαιρα για την φωτοφόρο Σκέπη της Θεοτόκου και την διαχρονικά ευεργετική προστασία Της προς το Γένος μας.

Ανήμερα της εορτής, της Θείας Ευχαριστίας και εν συνεχεία της Δοξολογίας επί τη εθνική επετείω, προέστη ο οικείος Επίσκοπος, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της πόλεως Διδυμοτείχου. Παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Άγγελος Ιλαρίδης και Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης αντίστοιχα, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Λύσσανδρος Ξηρογιάννης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης Βασίλειος Γαλάνης, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλεως με τις σημαίες τους. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου Νέστωρ Κυρούδης.

Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας τα γεγονότα του Έπους του `40 τόνισε ότι «το θαύμα της Αλβανίας είναι καρπός της σύνθεσης τριών συνισταμένων· της αξιοπρέπειας της ελληνικής ψυχής, της ομοψυχίας του λαού μας και της βαθειάς πίστης του στις αξίες και τα ιδανικά της φυλής» και κάλεσε όλους να αντιμετωπίζουμε κάθε φορά τις ενδεχόμενες προκλήσεις με την ίδια αξιοπρέπεια, την ίδια ομοψυχία και την ίδια πίστη στις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά.

Ακολούθησε επιμνημόσυνο Τρισάγιο στο Ηρώο της πόλεως, κατάθεση στεφάνων και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων