28/02/2023 01/03/2023 Στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, προσήλθε πλήθος πιστών απ’ όλες τις Ενορίες της πόλης για την αλληλοσυγχώρεση και τη λήψη ευλογίας από τον Ποιμενάρχη τους, ώστε να διεξέλθουν το Στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος στον λόγο του τόνισε την σημασία...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 1:18

Πλήθος πιστών στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στη Δράμα

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στη Δράμα

Στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, προσήλθε πλήθος πιστών απ’ όλες τις Ενορίες της πόλης για την αλληλοσυγχώρεση και τη λήψη ευλογίας από τον Ποιμενάρχη τους, ώστε να διεξέλθουν το Στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος στον λόγο του τόνισε την σημασία της Μεγάλης Σαρακοστής ως το γεγονός της συναντήσεώς μας με το Χριστό.

Περιέγραψε τρόπους συναντήσεως με τον Κύριο, για να φθάσει η ψυχή στην κατάσταση να υποδεχθεί στα κατάβαθά της τη θεία Χάρη.

Και κατέληξε ότι περίοδος της νηστείας είναι μία πνευματική αποκόλληση από την κακία, τη φιλοδοξία και τα υλικά αγαθά, καθώς αυτά ταυτίζονται με την τροφή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων