31/10/2022 01/11/2022 Τo Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Billeion Melathron) πραγματοποίησε διαδικτυακό φιλολογικό μνημόσυνο για το μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Παύλο. Στην χθεσινή Εσπερίδα, η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος απέστειλε γραπτό χαιρετισμό, στον οποίο ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Με πολλή συγκίνηση συμμετέχουμε στο διαδικτυακό μνημόσυνο. Ο Δράμας Παύλος ήταν αφοσιωμένος ψυχή τε και...
31 Οκτωβρίου, 2022 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 1:43

Διαδικτυακό μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο

Διαδώστε:
Διαδικτυακό μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο

Τo Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Billeion Melathron) πραγματοποίησε διαδικτυακό φιλολογικό μνημόσυνο για το μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Παύλο.

Στην χθεσινή Εσπερίδα, η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος απέστειλε γραπτό χαιρετισμό, στον οποίο ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Με πολλή συγκίνηση συμμετέχουμε στο διαδικτυακό μνημόσυνο. Ο Δράμας Παύλος ήταν αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στην Εκκλησία.

Η πρόωρος αποδημία του προκάλεσε πολύ πόνο και εδημιούργησε κενό δυσαναπλήρωτο. Υπήρξε λόγιος και πολυγραφότατος. Παροιμιώδης υπήρξε η αγάπη του για τον μαρτυρικό Πόντο…. Η καλυτέρα εκδήλωσις τιμής προς τον Δράμας Παύλο είναι να μιμηθούμε το ζήλο και την αγάπη του προς τα τιμαλφή του Γένους και της Ορθοδοξίας. Είη η μνήμη του αοιδίμου συλλειτουργού Παύλου αιωνία και άληστος».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμος, στο γραπτό χαιρετισμό του, υπογράμμισε τα εξής: «Με συνοχή καρδίας συμμετέχω στο παρόν μνημόσυνο εις ανάμνηση του μακαριστού Παύλου. Ήταν πολύπλευρη προσωπικότητα. Ήταν πολυγραφότατος. Ως Μητροπολίτης κατέλειπε στη Δράμα μία ζώσα Εκκλησία.

Συνετέλεσε στην προώθηση των δικαίων του Πόντου σε όλα τα επίπεδα. Μένουμε με τη βεβαιότητα ότι η σημερινή Σύναξη είναι μια Σύναξη τιμής αλλά και αληθινής χαράς, γιατί «οι δίκαιοι εισίν εν ειρήνη».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν :

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελήμων
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, ως επιστήθιος και συνέκδημος του κυρού Παύλου, παρουσίασε εκτενώς το εκκλησιαστικό ήθος, την ακέραια προσωπικότητα, το δυναμισμό, την ευθύτητα, την αγάπη του για την αλησμόνητη πατρίδα, τον Πόντο, αρετές που χαρακτήριζαν τον αοίδιμο ιεράρχη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων