30/09/2021 30/09/2021 Τη θυσία των θυμάτων της Βουλγαρικής θηριωδίας της 29ης Σεπτεμβρίου 1941 τίμησε χθες η Ιερά Μητρόπολη Δράμας. Το πρωί της Τετάρτης στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος τελέσε τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο των φονευθέντων Δραμινών. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Σφαγιασθέντων από τους Βουλγάρους...
30 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2021 - 8:48

Δράμα και Δοξάτο δεν ξέχασαν τη βουλγαρική θηριωδία

Διαδώστε:
Δράμα και Δοξάτο δεν ξέχασαν τη βουλγαρική θηριωδία

Τη θυσία των θυμάτων της Βουλγαρικής θηριωδίας της 29ης Σεπτεμβρίου 1941 τίμησε χθες η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Το πρωί της Τετάρτης στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος τελέσε τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο των φονευθέντων Δραμινών.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Σφαγιασθέντων από τους Βουλγάρους (στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και 28ης Οκτωβρίου) στο οποίο βρίσκονται κατατεθειμένα τα οστά των φονευθέντων.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης. Μετά το Αρχιερατικό Μνημόσυνο και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Σφαγιασθέντων, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

«Παρά τα 80 χρόνια που κύλησαν, οι μνήμες είναι ζωντανές και οι Έλληνες τιμούμε τους νεκρούς και τα θύματα της αιματηρής θηριωδίας. Από τη μαρτυρική πόλη της Δράμας, στέλνουμε σήμερα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση.

Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γείτονές μας, αλλά επιμένουμε αταλάντευτα στο Διεθνές Δίκαιο. Δεν υποχωρούμε σε αυθαίρετες διεκδικήσεις και δεν εγκαταλείπουμε ούτε σπιθαμή εδάφους, θάλασσας ή αέρα.

Ενισχύουμε τις διεθνείς συμμαχίες και ενδυναμώνουμε την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, προχωρώντας σε ιστορικής σημασίας συμφωνίες, όπως νέα στρατηγική σχέση με τη Γαλλία, με πρόβλεψη αμοιβαίας συνδρομής και την προμήθεια σύγχρονων αεροσκαφών και φρεγατών. Η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ».

Στη συνέχεια ο κ. Καλαφάτης μετέβη στο Μαρτυρικό Δοξάτο Δράμας, όπου τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους σφαγιασθέντες το 1941.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, υπογράμμισε: «Τιμούμε, σήμερα, τη μνήμη των 350 παλικαριών που εκτέλεσε ο Βουλγαρικός στρατός κατοχής τέτοια μέρα το 1941. Τιμούμε τα, συνολικά, 1.124 θύματα του Δοξάτου, κατά τη διάρκεια των Βουλγαρικών κατοχών. Οι αθώες ψυχές των θυμάτων του Δοξάτου στέλνουν μηνύματα αποφασιστικότητας και ενότητας όλων των Ελλήνων, με ξεκάθαρες θέσεις όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων