21/04/2020 21/04/2020 Μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού και πικρίας για τη μη συμμετοχή των πιστών στους αγιασμένους χώρους λατρείας , τους Ιερούς μας Ναούς, γιορτάστηκαν φέτος τα Άχραντα Πάθη και η Ανάσταση του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού με την ελπίδα ο Αναστάς Κύριος δεν θα επιτρέψει ξανά τέτοια δοκιμασία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος τέλεσε...
21 Απριλίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2020 - 21:22

ΔΡΑΜΑ: Λιτάνευση Ιεράς εικόνας της Παναγίας Ελεούσης

Διαδώστε:
ΔΡΑΜΑ: Λιτάνευση Ιεράς εικόνας της Παναγίας Ελεούσης

Μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού και πικρίας για τη μη συμμετοχή των πιστών στους αγιασμένους χώρους λατρείας , τους Ιερούς μας Ναούς, γιορτάστηκαν φέτος τα Άχραντα Πάθη και η Ανάσταση του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού με την ελπίδα ο Αναστάς Κύριος δεν θα επιτρέψει ξανά τέτοια δοκιμασία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος τέλεσε όλες τις Ιερές Ακολουθίες ως εξής :

Την Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα την ακολουθία των Παθών στην Ιερά Μονή Αναλήψεως (Σίψα).

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί τις ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και της Άποκαθηλώσεως στην Ιερά Μονή Αναλήψεως (Σίψα).

Την Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα την ακολουθία του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης, λιτανεύοντας τον Επιτάφιο γύρω από το καθολικό της Ιεράς Μονής.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας.

Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης την πανυχίδα της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί τον Εσπερινό της αγάπης, στην Ιερά Μονή Αναλήψεως (Σίψα), λιτανεύοντας τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα των Αγίων μας.

Την Δευτέρα του Πάσχα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως (Σίψα) ιερούργησε και προέστη της πασχάλιας λιτανεύσεως της εικόνας της Παναγίας της Ελεούσης και των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή, κατά την μοναστηριακή τάξη, και τέλεσε τον προβλεπόμενο Αγιασμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων