09/03/2023 09/03/2023 Στον θεραπευτικό ρόλο του πνευματικού πατέρα-εξομολόγου αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος. Χθες ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Δράμας τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων. Προ της απολύσεως ο κ. Δωρόθεος χειροθέτησε τον προϊστάμενο του ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Καρρά σε πνευματικό. Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε στον πατέρα Δημήτριο...
09 Μαρτίου, 2023 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2023 - 10:28

Δράμας Δωρόθεος: “Ο ρόλος του πνευματικού πατέρα είναι θεραπευτικός”

Διαδώστε:
Δράμας Δωρόθεος: “Ο ρόλος του πνευματικού πατέρα είναι θεραπευτικός”

Στον θεραπευτικό ρόλο του πνευματικού πατέρα-εξομολόγου αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος. Χθες ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Δράμας τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Προ της απολύσεως ο κ. Δωρόθεος χειροθέτησε τον προϊστάμενο του ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Καρρά σε πνευματικό.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε στον πατέρα Δημήτριο ότι «ο ρόλος του πνευματικού πατέρα – εξομολογητή είναι θεραπευτικός. Το Μυστήριο της Εξομολογήσεως είναι Μυστήριο Μετανοίας και καλείται ο Πνευματικός να εγγυηθεί για την μετάνοια του εξομολογουμένου, εφαρμόζοντας την επιείκεια κατά τη συμβουλή του Αποστόλου Παύλου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων