27/03/2023 27/03/2023 Ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 το απόγευμα η Ιερά Μητρόπολη Δράμας πραγματοποίησε επίκαιρη εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό της Κέντρο με συμμετοχή πλήθους κόσμου. Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Δράμας τα οποία τραγούδησαν με παλμό και ζωντάνια επίκαιρα πατριωτικά τραγούδια και ανέβασαν τη θεατρική παράσταση «Αγία Ακυλίνα η Ζαγκλιβερινή»...
27 Μαρτίου, 2023 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 11:13

Δράμας Δωρόθεος: Χρειαζόμαστε την “καρδιά” που είχαν οι ήρωες του 1821

Διαδώστε:
Δράμας Δωρόθεος: Χρειαζόμαστε την “καρδιά” που είχαν οι ήρωες του 1821

Ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 το απόγευμα η Ιερά Μητρόπολη Δράμας πραγματοποίησε επίκαιρη εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό της Κέντρο με συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Δράμας τα οποία τραγούδησαν με παλμό και ζωντάνια επίκαιρα πατριωτικά τραγούδια και ανέβασαν τη θεατρική παράσταση «Αγία Ακυλίνα η Ζαγκλιβερινή» μεταφέροντάς μας στην εποχή των νεομαρτύρων της Τουρκοκρατίας και δίνοντάς μας διδάγματα πίστης στο Θεό και αγάπης και αφοσίωσης στην Πατρίδα με θυσία ακόμα και της ίδιας της ζωής.

Στο πνεύμα της εορτής μας εισήγαγε η φιλόλογος καθηγήτρια Ανατολή Μυλωνά η οποία περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του ελληνικού λαού από τα βάθη των χρόνων, τους πόνους και τις αδικίες που πέρασε ο Ελληνισμός. Τόνισε ότι την ιστορία την γράφουνε συνήθως οι εκλεκτές μονάδες για αυτό ας έχουμε όνειρο κι επιθυμία να βγάλουμε κι εμείς από τους δικούς μας έναν Μάρτυρα της Πίστεως, έναν Ηρωα και να γίνουμε συνεχιστές του αγώνα που δεν έχει ακόμα τελειώσει

Στη συνέχεια η Πανηπειρωτική Ένωση Δράμας χόρεψε με λεβεντιά ιστορικούς παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου και της Πελοποννήσου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος ο οποίος λαμβάνοντας αφορμή από τη θεατρική παράσταση τόνισε το απόφθεγμα του Γεροντικού : «ει έχεις καρδίαν, δύνασαι σωθήναι». Καρδιά (πνευματικό ήθος) χρειαζόμαστε. Αυτήν την “καρδιά” είχαν οι ήρωες του 1821.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Δράμας Δωρόθεος στο ope.gr για τη συμβολή και προσφορά της Εκκλησίας στην Ελληνική Επανάσταση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων