02/11/2020 02/11/2020 Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στα Κουδούνια Δράμας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος τέλεσε τα εγκαίνια του παλαιού Ιερού Ναόυ που χτίστηκε από τους πρόσφυγες και ανακαινίστηκε εκ βάθρων και ανακατασκευάστηκε.  Ο Ιερός Ναός αφιερώθηκε στη μνήμη του τελευταίου αυτοκράτορα της Τραπεζούντος Αγίου Δαυΐδ του Μεγάλου Κομνηνού, των τριών τέκνων του βασιλοπαίδων Γεωργίου, Βασιλείου, Μανουήλ...
02 Νοεμβρίου, 2020 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2020 - 15:10

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος Ιερός Ναός του Αγίου Δαυΐδ στη Δράμα

Διαδώστε:
Εγκαινιάστηκε ο πρώτος Ιερός Ναός του Αγίου Δαυΐδ στη Δράμα

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στα Κουδούνια Δράμας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος τέλεσε τα εγκαίνια του παλαιού Ιερού Ναόυ που χτίστηκε από τους πρόσφυγες και ανακαινίστηκε εκ βάθρων και ανακατασκευάστηκε. 

Ο Ιερός Ναός αφιερώθηκε στη μνήμη του τελευταίου αυτοκράτορα της Τραπεζούντος Αγίου Δαυΐδ του Μεγάλου Κομνηνού, των τριών τέκνων του βασιλοπαίδων Γεωργίου, Βασιλείου, Μανουήλ και του ανηψιού του και διαδόχου του θρόνου Αλεξίου, που μαρτύρησαν στην Κωνσταντινούπολη την 1η Νοεμβρίου του 1463.

Είναι ο πρώτος ναός που αφιερώθηκε στους αγίους αυτούς μάρτυρες όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος έκδηλα συγκινημένος γιατί τον αξίωσε ο Θεός να εκπληρώσει το χρέος του Ποντιακού Ελληνισμού στη μαρτυρική Δράμα. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον προιστάμενο του Ιερού Ναού π. Χαράλαμπο Παπαεμμανουήλ και τους ενορίτες για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού και απένειμε στον π. Χαράλαμπο το Οφφίκιο του Οικονόμου.

Ακολουθεί η ομιλία του Σεβασμιωτάτου και πλούσια φωτογραφικά στιγμιότυπα: 

 

Δείτε τα πλούσια φωτογραφικά στιγμιότυπα: 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων