11/05/2022 11/05/2022 Τελέστηκε χθες το εννιαήμερο τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα, από τον Τοποτηρήτη της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα. Παρέστησανη η οικογένεια του μακαριστού κυρού Παύλου, ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης, μοναχές τόσο από την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος...
11 Μαΐου, 2022 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 9:16

Εννιήμερο τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας

Διαδώστε:
Εννιήμερο τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας

Τελέστηκε χθες το εννιαήμερο τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα, από τον Τοποτηρήτη της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα.

Παρέστησανη η οικογένεια του μακαριστού κυρού Παύλου, ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης, μοναχές τόσο από την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος όσο και από την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσης, καθώς και πολίτες.

Ο μακαριστός Ιεράρχης εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Μαϊου σε ηλικία 59 ετών. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε την επόμενη μέρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Η ταφή πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψας.

Σύντομο βιογραφικό του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος (κατά κόσμον Αλέξανδρος Αποστολίδης) γεννήθηκε στη Βέροια το έτος 1963.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.

Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το έτος 1988, κατέστη διπλωματούχος (Master) το 1995 και Διδάκτωρ της Θεολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου το 2002.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτη Βεροίας κυρού Παύλου.

Διετέλεσε Εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας (1988-1991), και από το 1991 Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και α´ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομωνύμου Πανελληνίου Ιδρύματος.

Συνέγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, πραγματοποίησε ομιλίες-διαλέξεις και έλαβε μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πέντε ημέρες μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Διονυσίου, στις 5 Οκτωβρίου 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 9 του ίδιου μήνα.

Ακόμη, εγκαινίασε τον νέο ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα το 2016.

Φωτογραφίες: ergasia-press.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων