13/04/2021 13/04/2021 Η σύναξη του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού εορτάστηκε την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας. Την Παρασκευή 9 Απριλίου μεταφέρθη από την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας η αγία δεξιά χείρα του οσίου πατρός Γεωργίου και ετέθη προς προσκύνηση των...
13 Απριλίου, 2021 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2021 - 19:59

Εορτάστηκε ο Όσιος Γεώργιος ο Ομολογητής στη Δράμα

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Όσιος Γεώργιος ο Ομολογητής στη Δράμα

Η σύναξη του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού εορτάστηκε την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας.

Την Παρασκευή 9 Απριλίου μεταφέρθη από την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας η αγία δεξιά χείρα του οσίου πατρός Γεωργίου και ετέθη προς προσκύνηση των πιστών.

Το απόγευμα της Παρασκευής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου ετελέσθη η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας έψαλε την Δ΄ στάση των Χαιρετισμών και μίλησε επίκαιρα.

Το πρωί του Σαββάτου ετελέσθη Θεία Λειτουργία και το απόγευμα Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης.

Την Κυριακή Δ΄ Νηστειών, 11 Απριλίου, εορτή της συνάξεως του οσίου και θεοφόρου πατρός Γεωργίου του ομολογητού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε στο Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο.

Πριν την απόλυση εψάλησαν τα εγκώμια του Οσίου Γεωργίου και ακολούθησε εντός του Ιερού Ναού λιτανεία του ιερού λειψάνου του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων