26/07/2019 26/07/2019 Δελτίο Τύπου σχετικά με τη φιλοξενία φοιτητών του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Γρανάδας εξέδωσε ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Δράμας. Διαβάστε αναλυτικά: Και το φετινό Καλοκαίρι είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον Ιερο Ναό Αγίων Αναργύρων Δράμας(περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού) τους φοιτητές του τμήματος Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού του Κέντρου Βυζαντινών, Κυπριακών και...
26 Ιουλίου, 2019 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2019 - 9:46

Φοιτητές από τη Γρανάδα στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Δράμας

Διαδώστε:
Φοιτητές από τη Γρανάδα στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Δράμας

Δελτίο Τύπου σχετικά με τη φιλοξενία φοιτητών του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Γρανάδας εξέδωσε ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Δράμας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Και το φετινό Καλοκαίρι είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον Ιερο Ναό Αγίων Αναργύρων Δράμας(περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού) τους φοιτητές του τμήματος Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού του Κέντρου Βυζαντινών, Κυπριακών και Ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας.

35 φοιτητές απο 8 χώρες (Ισπανία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Ιταλία, Ρωσία, Τουρκία, Μολδαβία, Παλαιστίνη) επισκέφθηκαν μαζί με τους Καθηγητές τους τον Ιερό Ναό Αγ.Αναργύρων την 25η Ιουλίου 2019 όπου τους υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του ιερού ναού π.Δημήτριος Αχθοφορίδης και στη συνέχεια παρακολούθησαν τις εργασίες αγιογράφησης του ναού καθώς επίσης και ένα μάθημα ορθόδοξης εικονογραφίας (θεωρία και πράξη) από τον αγιογράφο του ναού Κωνσταντίνο Κουγιουμτζή.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υλοποιείται φέτος στη Δράμα, το Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Γρανάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν έρθει στη Δράμα και συμμετέχουν 35 φοιτητές που σπουδάζουν την ελληνική γλώσσα, προερχόμενοι από οκτώ χώρες: Ισπανία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Ιταλία, Ρωσία, Τουρκία, Μολδαβία, Παλαιστίνη.

Πρόκειται για το 9ο Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Μετάφρασης και Πολιτισμού, που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο και το Κέντρο Βυζαντινών, Μεταβυζαντινών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδας, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, τρίτο σε μέγεθος Πανεπιστήμιο της Ισπανίας και δεύτερο σε αξιολόγηση ποιότητας, αποτελεί μια από τις ισχυρότερες εστίες ελληνικών σπουδών στον ισπανόφωνο κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του στην Καθημερινή με τίτλο «Από τη Γρανάδα στη Δράμα, για ένα καλοκαίρι με αγάπη στον ελληνικό πολιτισμό», ο Νίκος Βατόπουλος: «Είναι σημαντικό –και ενδιαφέρον– ότι το εξαιρετικό αυτό πρόγραμμα πολιτιστικής ώσμωσης πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη της Δράμας, η οποία δείχνει το φιλόξενο πρόσωπό της.

Οι ξένοι φοιτητές, εκτός από τα μαθήματα, θα γνωρίσουν το παρθένο δάσος του Φρακτού, τον Νέστο, τη Θάσο, τους Φιλίππους, το Δοξάτο και την Προσοτσάνη, τους οικισμούς Μοναστηράκι και Καλή Βρύση, καθώς και το σπήλαιο Μααρά.

Θα γνωρίσουν επίσης τη νεολαία της Δράμας, τόσο στο Λύκειον των Ελληνίδων όσο και σε πάρτι που έγινε ήδη.

Αυτή η φιλοξενία δείχνει ένα μέτρο εξωστρέφειας πολύτιμο για όλες τις πόλεις. Στη Δράμα αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται χάρη στην υποστήριξη συνδιοργανωτών φορέων.

Ο δήμος διαθέτει υποδομές, ενώ η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κύκλωψ (με το τεράστιο πολιτιστικό έργο) και η εταιρεία Raycap (που έχει μονάδα διεθνών προδιαγραφών) στηρίζουν με τις χορηγίες τους. Δημιουργείται μια πολλαπλώς πολύτιμη συνέργεια και συστράτευση δυνάμεων.

Διευθυντής του προγράμματος και διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Γρανάδας, δρ Μόσχος Μορφακίδης-Φυλακτός. Ακαδημαϊκή συντονίστρια είναι η δρ Παναγιώτα Παπαδοπούλου (Πανεπιστήμιο Γρανάδας) και συντονίστρια του πολιτιστικού μέρους η κ. Ευανθία Τζήμου.

Έχει ενδιαφέρον ότι τα κείμενα που θα αποτελέσουν αντικείμενο των μαθημάτων ανήκουν στον Δραμινό ποιητή, μεταφραστή και δοκιμιογράφο Νάσο Βαγενά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων