05/12/2021 05/12/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας η εορτή της πολιούχου, αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, σύμφωνα με τα κρατούντα υγειονομικά δεδομένα. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, το πρωί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο, λειτούργησε και ανέγνωσε ευχές στην μεγαλομάρτυρα αγία Βαρβάρα...
05 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2021 - 16:09

Η Δράμα γιόρτασε την Πολιούχο της πνευματικά, στρατιωτικά και παιδικά

Διαδώστε:
Η Δράμα γιόρτασε την Πολιούχο της πνευματικά, στρατιωτικά και παιδικά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας η εορτή της πολιούχου, αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, σύμφωνα με τα κρατούντα υγειονομικά δεδομένα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, το πρωί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο, λειτούργησε και ανέγνωσε ευχές στην μεγαλομάρτυρα αγία Βαρβάρα για την κατάπαυση των λοιμωδών νόσων και ομίλησε επίκαιρα.

 

Στη συνέχεια κλήρος και λαός μετέβησαν στο Στρατόπεδο ¨Φωστηρίδη¨, στη Μονάδα του Πυροβολικού, που γιόρταζε την προστάτιδά του, και εψάλη δοξολογία.

Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου, ο οποίος εκήρυξε το θείο λόγο.

Ως είθισται, εκατοντάδες παιδιά άφησαν τα αυτοσχέδια καραβάκια τους, στα ήρεμα και πεντακάθαρα νερά της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, ακριβώς μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία, δημιουργώντας μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Φωτογραφίες: Γιώργος Νάτσης και Ιερά Μητρόπολη Δράμας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων