10/03/2023 10/03/2023 Στο Ιερό Επισκοπικό Παρεκκλήσιο των Αγίων ενδόξων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας τελέστηκε χθες το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο με αφορμή την εορτή των Αγίων. Στη λατρευτική σύναξη συμμετείχαν προσευχητικά κληρικοί των ενοριών της πόλης της Δράμας, αντιπροσωπείες μοναζουσών των ιερών Μονών Εικοσιφοινίσσης και Αναλήψεως του Σωτήρος...
10 Μαρτίου, 2023 - 13:24

Η εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Δράμα

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Δράμα

Στο Ιερό Επισκοπικό Παρεκκλήσιο των Αγίων ενδόξων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας τελέστηκε χθες το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο με αφορμή την εορτή των Αγίων.

Στη λατρευτική σύναξη συμμετείχαν προσευχητικά κληρικοί των ενοριών της πόλης της Δράμας, αντιπροσωπείες μοναζουσών των ιερών Μονών Εικοσιφοινίσσης και Αναλήψεως του Σωτήρος (Σίψα) καθώς και λαϊκοί υπάλληλοι των γραφείων της Μητρόπολης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την επίκαιρη συζήτηση περί θανάτου που απασχολεί την ελληνική κοινωνία λόγω του σιδηροδρομικού ατυχήματος, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο αξίζει να πεθάνει κανείς. Οι Άγιοι Τεσσαράκοντα δοκίμασαν μαρτυρικό θάνατο εξαιτίας της αγάπης τους προς τον Χριστό. Για τον Χριστό αξίζει να πεθάνει κανείς.

Και ευχήθηκε, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί να είναι πάντοτε έτοιμοι να θυσιασθούν για το Χριστό όπως οι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες της Σεβάστειας, ώστε να στεφανωθούν με το αμαράντινο στεφάνι της πίστης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι του Επισκοπείου.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων