02/11/2021 02/11/2021 Στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας εορτάστηκε σε κλίμα κατάνυξης η  εορτή του Αγίου Δαυΐδ του Μεγάλου Κομνηνού, των τριών τέκνων του βασιλοπαίδων Γεωργίου, Βασιλείου, Μανουήλ και του ανεψιού του Αλεξίου. Τη μνήμη του τελευταίου αυτοκράτορα της Τραπεζούντος Αγίου Δαυΐδ του Μεγάλου Κομνηνού, των τριών τέκνων του βασιλοπαίδων Γεωργίου, Βασιλείου, Μανουήλ και του ανεψιού του και διαδόχου...
02 Νοεμβρίου, 2021 - 15:21

Η εορτή του Αγίου Δαυίδ Μεγάλου Κομνηνού στη Δράμα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Δαυίδ Μεγάλου Κομνηνού στη Δράμα

Στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας εορτάστηκε σε κλίμα κατάνυξης η  εορτή του Αγίου Δαυΐδ του Μεγάλου Κομνηνού, των τριών τέκνων του βασιλοπαίδων Γεωργίου, Βασιλείου, Μανουήλ και του ανεψιού του Αλεξίου.

Τη μνήμη του τελευταίου αυτοκράτορα της Τραπεζούντος Αγίου Δαυΐδ του Μεγάλου Κομνηνού, των τριών τέκνων του βασιλοπαίδων Γεωργίου, Βασιλείου, Μανουήλ και του ανεψιού του και διαδόχου του θρόνου Αλεξίου, που μαρτύρησαν στην Κωνσταντινούπολη την 1η Νοεμβρίου του 1463 εόρτασε η Μητρόπολίς και η Ενορία Κουδουνίων η οποία φιλοξενεί τον πρώτο Ιερό Ναό στη μνήμη των Αγίων.

Το απόγευμα της Κυριακής, παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Μεγάλο εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δαυΐδ του Μεγάλου Κομνηνού, των τριών τέκνων του βασιλοπαίδων Γεωργίου, Βασιλείου, Μανουήλ και του ανεψιού του και διαδόχου του θρόνου Αλεξίου στα Κουδούνια και ομίλησε επίκαιρα.

Την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στα Κουδούνια Δράμας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ίδιο εορτάζοντα Ιερό Ναό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων