23/09/2022 25/09/2022 Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για την Ιερά Μητρόπολη Δράμας καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες πολλών ετών επιστρέφει στο σπίτι του, την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας, σπουδαίο χειρόγραφο Ευαγγέλιο, καταγεγραμμένο ως «Ευαγγελιστάριο 220» Ειδικότερα, σε ανακοινωθέν της η Ιερά Μητρόπολη Δράμας με χαρά αναγγέλλει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τον επαναπατρισμό ενός χειρογράφου Ευαγγελίου, το οποίο εκλάπη από...
23 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2022 - 1:28

Ι.Μ. Δράμας: Πρόσκληση στην υποδοχή του κλεμμένου Ευαγγελίου της Ι.Μ. Εικοσιφοινίσσης

Διαδώστε:
Ι.Μ. Δράμας: Πρόσκληση στην υποδοχή του κλεμμένου Ευαγγελίου της Ι.Μ. Εικοσιφοινίσσης

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για την Ιερά Μητρόπολη Δράμας καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες πολλών ετών επιστρέφει στο σπίτι του, την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας, σπουδαίο χειρόγραφο Ευαγγέλιο, καταγεγραμμένο ως «Ευαγγελιστάριο 220»

Ειδικότερα, σε ανακοινωθέν της η Ιερά Μητρόπολη Δράμας με χαρά αναγγέλλει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τον επαναπατρισμό ενός χειρογράφου Ευαγγελίου, το οποίο εκλάπη από την Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης τον Μάρτιο του 1917 κατά την ληστρική επιδρομή των Βουλγάρων κατακτητών.

«Το χειρόγραφο αυτό είναι καταγεγραμμένο ως «Ευαγγελιστάριο 220» και η επιστροφή του στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης επετεύχθη κατόπιν επιμόνων προσπαθειών των μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.

Η επίσημη εκδήλωση παραδόσεως – παραλαβής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 στις 5:00 μ.μ. στον προαύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Εικοσιφοινίσσης», αναφέρεται στο ανακοινωθέν και απευθύνεται πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερομένους να «συμμετάσχουν στη χαρά της τοπικής μας Εκκλησίας».

Διαβάστε επίσης:

Η Μονή Εικοσιφοίνισσας υποδέχεται το χειρόγραφο Ευαγγελιστάριο – Μήνυμα προς την Βουλγαρία για την επιστροφή των κλαπέντων κειμηλίων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων