24/08/2020 24/08/2020 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 στις 7 το απόγευμα, στην Πετρούσα της Δράμας η τελετή υποδοχής πιστού αντιγράφου της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παντανάσσης, το πρωτότυπο της οποίας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Την Εικόνα η οποία αγιογραφήθηκε από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό...
24 Αυγούστου, 2020 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 17:27

Η Πετρούσα υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης

Διαδώστε:
Η Πετρούσα υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 στις 7 το απόγευμα, στην Πετρούσα της Δράμας η τελετή υποδοχής πιστού αντιγράφου της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παντανάσσης, το πρωτότυπο της οποίας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Την Εικόνα η οποία αγιογραφήθηκε από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, μετέφεραν ο Γέροντας Βαρνάβας, πρώην Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους και ο Ιερομόναχος Κυπριανός Βατοπαιδινός.


Η υποδοχή έγινε από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλο και Λαγκαδά κ. Ιωάννη παρουσία κληρικών της Μητροπόλεως Δράμας, τοπικών αρχόντων και πλήθους πιστού λαού. Παρόντες και οι Αγιορείτες Ιερομόναχος Σεραφείμ Ξενοφωντινός, Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και π. Γεράσιμος Αγιοπαυλίτης. Στη συνέχεια εντός του ιερού Ναού εψάλη ο Μέγας Εσπερινός των εγκαινίων.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας ευχαρίστησε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την προσφορά της ιεράς εικόνος και γενικά για την προσφορά της στις ποικίλες ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως μας (συσσίτια, κατασκηνώσεις κ.λ.π.). Εκ μέρους της Ιεράς Μονής αντιφώνησε ο ιερομόναχος π. Κυπριανός.

Η Εικόνα, η οποία φέρει και απότμημα Ιερού Λειψάνου, είναι δώρο του αγιορειτικού μοναστηριού στο ναό της Παναγίας και ήλθε στα πλαίσια των πανηγυρικών εκδηλώσεων με αφορμή τα εγκαίνια του Ναού, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων