11/03/2023 11/03/2023 Ποιμαντική επίσκεψη σε χωριά της αρχιερατικής περιφέρειας Παρανεστίου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε χθες την ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Πρασινάδας, Γενεσίου της Θεοτόκου Κάτω Θόλου και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παρανεστίου, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παρανεστίου κ. Α. Καγιάογλου και μέλη του δημοτικού...
11 Μαρτίου, 2023 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2023 - 12:09

Η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας

Διαδώστε:
Η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας

Ποιμαντική επίσκεψη σε χωριά της αρχιερατικής περιφέρειας Παρανεστίου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε χθες την ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Πρασινάδας, Γενεσίου της Θεοτόκου Κάτω Θόλου και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παρανεστίου, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παρανεστίου κ. Α. Καγιάογλου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους των ορεινών Ενοριών και δέχθηκε τα φιλόξενα και εγκάρδια αισθήματα της αγάπης τους.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Δράμας τόνισε ότι η Παναγία είναι ο μεγαλύτερος ευεργέτης μας καθώς ως Μητέρα του Θεού μάς χάρισε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Είναι Εκείνη η οποία μας προστατεύει και «εν τω παρόντι βίω…» και «εν τω καιρώ της εξόδου…» και «εν τη ημέρα της Κρίσεως…» , σύμφωνα με την ευχή «Άσπιλε, αμόλυντε…».

Αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), είπε ότι η Θεοτόκος, δείχνοντας το παράδειγμα της θυσίας του εαυτού της, αποτελεί το πρότυπο κάθε γυναίκας ως Συζύγου και Μητέρας. Να την ευχαριστούμε κάθε στιγμή του βίου μας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων