19/02/2024 19/02/2024 Η κοπή της βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητος πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, με τη συμμετοχή των κατηχητικών σχολείων και των νεανικών συνάξεων. Η εκδήλωση περιελάμβανε την προβολή βίντεο από τις δράσεις των παιδιών στα κατηχητικά και την κατασκήνωση του 2023. Στον χαιρετισμό του ο υπεύθυνος του Γρ. Νεότητος Διάκονος π....
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 14:48

Κοπή της βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

Διαδώστε:
Κοπή της βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

Η κοπή της βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητος πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, με τη συμμετοχή των κατηχητικών σχολείων και των νεανικών συνάξεων.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την προβολή βίντεο από τις δράσεις των παιδιών στα κατηχητικά και την κατασκήνωση του 2023.

Στον χαιρετισμό του ο υπεύθυνος του Γρ. Νεότητος Διάκονος π. Γεώργιος Κουνουπάκης ανέφερε:

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Δράμας κ. Δωρόθεε, πατέρα και Δέσποτα

Σεβαστοί πατέρες,

Ακούραστοι Κατηχητές και Ακούραστες Κατηχήτριες,

Αγαπητοί γονείς,

Καλά μας παιδιά,

Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του Γραφείου Νεότητος για την κοπή της βασιλόπιτας όλων των κατηχητικών σχολείων και των νεανικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας που γίνεται με προτροπή του Επισκόπου μας και σκοπό ν’ανταμώσουμε, να γνωριστούμε καλύτερα, να πάρουμε δύναμη ο ένας από το χαμόγελο του άλλου και να αισθανθούμε μέλη της μεγάλης μας οικογένειας, της Εκκλησίας.

Ο ευαγγελιστής Λουκάς μας διηγείται πως ενώ δίδασκε ο Ιησούς, κάποιοι του έφεραν μερικά παιδιά για να τα ευλογήσει (δεν είναι απίθανο τα παιδιά αυτά να έκαναν λίγο φασαρία). Τότε οι μαθητές του Χριστού, τους μάλωσαν και τα απομάκρυναν. Εκείνος όμως τα κάλεσε κοντά του, τα ευλόγησε και είπε: «Αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου και μην τα εμποδίζετε, γιατί η Βασιλεία του Θεού ανήκει σε ανθρώπους που είναι σαν αυτά».

Έχω την αίσθηση ότι εσείς είστε παιδιά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του Χριστού και με τη συμμετοχή σας στη Θεία Λατρεία, στα Μυστήρια της Εκκλησίας, στο κατηχητικό σχολείο, στην κατασκήνωση, στις δράσεις των ενοριών σας πηγαίνετε όλο και πιο κοντά Του.

Αυτό όμως παιδιά το οφείλεται πρωτίστως στους γονείς σας, στον πατέρα και τη μητέρα σας, που φροντίζουν να έχετε την καλύτερη πνευματική τροφή. Στους ιερείς των ενοριών σας, που διάλεξαν στη ζωή τους να διακονούν και όχι να διακονούνται χωρίς ωράριο, αργίες και σαββατοκύριακα. Τέλος το οφείλεται στα χαρούμενα πρόσωπα των κατηχητριών και των κατηχητών σας, που αφιερώνοντας χρόνο και καταβάλλοντας κόπο αφήνουν κάτι από αυτό που τους ανήκει και το προσφέρουν στον Χριστό και την Εκκλησία του, δηλαδή σε όλους μας.

Άλλωστε όπως έχει επισημάνει πολλές φορές ο Δεσπότης μας, Εκκλησία δεν είναι τα κτίρια (το οικοδόμημα του ναού) αλλά οι άνθρωποι που έχουν έναν και μοναδικό στόχο: το πρόσωπο του Χριστού, να κατακτήσουν τον Παράδεισο. « Και ποιος είναι ο Παράδεισος; Ο Χριστός» σύμφωνα με τον Άγιο Πορφύριο.

Με αυτές τις λίγες και φτωχές σκέψεις σας καλωσορίζουμε στην αποψινή εκδήλωση, ευχόμαστε καλή κι ευλογημένη χρονιά και πάντα να δίνονται ευκαιρίες να ανταμώνουμε. Γιατί όταν ανταμώνουν των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλο Γαλαξία.

Σ’ έναν διαφορετικό Γαλαξία, κόντρα στο ρεύμα της εποχής θα σας ταξιδέψουμε απόψε, μέσα από ένα βίντεο με πρωταγωνιστές εσάς..τα παιδιά των νεανικών και κατηχητικών συνάξεων της Μητροπόλεως Δράμας…Τα παιδιά μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων