12/04/2022 12/04/2022 Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, όπου φυλάσσονται κειμήλια (εικόνες του τέμπλου κ.λ.π.) που έφεραν οι πρόσφυγες από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Αδριανουπόλεως, και όπου ευρίσκεται το μνημείο των σφαγιασθέντων Θρακών από τους Βουλγάρους και τους Νεότουρκους. Το πρωί της Κυριακής 10ης...
12 Απριλίου, 2022 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2022 - 17:49

Μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ἑλληνισμού

Διαδώστε:
Μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ἑλληνισμού

Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, όπου φυλάσσονται κειμήλια (εικόνες του τέμπλου κ.λ.π.) που έφεραν οι πρόσφυγες από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Αδριανουπόλεως, και όπου ευρίσκεται το μνημείο των σφαγιασθέντων Θρακών από τους Βουλγάρους και τους Νεότουρκους.

Το πρωί της Κυριακής 10ης Απριλίου (Ε΄ Κυριακή των Νηστειών), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Έπειτα, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο. Όσον αφορά τα γεγονότα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, ομίλησε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού των αγίων Δώδεκα Αποστόλων, π. Αναστάσιος Κουρτεσίδης.

Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του Ναού, στο μνημείο των σφαγιασθέντων Θρακών από τους Βουλγάρους και τους Νεότουρκους εψάλη επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και έγινε κατάθεση στεφάνων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων