05/10/2020 06/10/2020 Τη μνήμη του πρωτομάρτυρα του Μακεδονικού αγώνα Παύλου Μελά, ο οποίος φονεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1904 στη Στάτιστα, και των αγωνιστών που θυσιάστηκαν κατά την περίοδο του Μακεδονικού αγώνα τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας. Για το λόγο αυτό στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Δράμας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος...
05 Οκτωβρίου, 2020 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2020 - 16:36

Υπερ αναπαύσεως της ψυχής του ήρωα Παύλου Μελά

Διαδώστε:
Υπερ αναπαύσεως της ψυχής του ήρωα Παύλου Μελά

Τη μνήμη του πρωτομάρτυρα του Μακεδονικού αγώνα Παύλου Μελά, ο οποίος φονεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1904 στη Στάτιστα, και των αγωνιστών που θυσιάστηκαν κατά την περίοδο του Μακεδονικού αγώνα τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Για το λόγο αυτό στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Δράμας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος ιερούργησε και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του ήρωα Παύλου Μελά και των αγωνιστών του Μακεδονικού αγώνα.

Στη συνέχεια εψάλη τρισάγιο στον ανδριάντα του Παύλου Μελά που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Να υπενθυμίσουμε ότι δίπλα στον υπάρχοντα ανδριάντα του Παύλου Μελά υπάρχουν τα συντρίμια του πρώτου ανδριάντα του Παύλου Μελά τον οποίον κατέστρεψαν οι Βούλγαροι κατά την Γ΄ Βουλγαρική κατοχή (1941 – 1944).

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων