02/04/2023 02/04/2023 Την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης και στον Ι. Ναό Χρυσοστόμου Σμύρνης του από Δράμας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ακαθίστου Ύμνου και στην προσωπικότητα του Υμνογράφου Ρωμανού του Μελωδού, ο οποίος διήλθε το βίο του με ευλάβεια και σεμνότητα....
02 Απριλίου, 2023 - 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 14:08

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας

Την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης και στον Ι. Ναό Χρυσοστόμου Σμύρνης του από Δράμας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ακαθίστου Ύμνου και στην προσωπικότητα του Υμνογράφου Ρωμανού του Μελωδού, ο οποίος διήλθε το βίο του με ευλάβεια και σεμνότητα. Δεν έχει νόημα, τόνισε, να εκκλησιαζόμαστε και να επιστρέφουμε στον κόσμο μας (οικογένεια, επαγγελματικός χώρος, κοινωνικές σχέσεις) χωρίς καμία εσωτερική αλλαγή.

Ευχήθηκε στα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Δράμας που έψαλαν τον Κανόνα της Ακολουθίας των Χαιρετισμών, την ευχή του ιερού Χρυσοστόμου: «Με την προσευχή μας να μας καταπιεί ο Χριστός κι εμείς Εκείνον».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων