12/06/2021 12/06/2021 Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που έγραφαν ότι η Μητρόπολη Δράμας κατήργησε το ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως λόγω… κορωνοϊού εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, χαρακτηρίζοντάς τα ως «ηθελημένο ψεύδος», που διασπείρεται είτε από κληρικούς είτε από λαϊκούς! Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολις Δράμας κατηγορηματικά διαψεύδει ότι ο Σεβασμιώτατος...
12 Ιουνίου, 2021 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 17:04

Ο Μητροπολίτης Δράμας διαψεύδει την «κατάργηση» της εξομολόγησης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δράμας διαψεύδει την «κατάργηση» της εξομολόγησης

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που έγραφαν ότι η Μητρόπολη Δράμας κατήργησε το ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως λόγω… κορωνοϊού εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, χαρακτηρίζοντάς τα ως «ηθελημένο ψεύδος», που διασπείρεται είτε από κληρικούς είτε από λαϊκούς!

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολις Δράμας κατηγορηματικά διαψεύδει ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος κατήργησε το ιερό μυστήριο της μετανοίας – εξομολογήσεως, λόγω της πανδημίας.

Το ηθελημένο αυτό ψεύδος, που διασπείρεται είτε από κληρικούς είτε από λαϊκούς, αποτελεί μεγάλη αμαρτία και οι διασπορείς είναι ένοχοι ενώπιον του Θεού.

Ο Ποιμενάρχης μας, με απόλυτη συναίσθηση της ποιμαντικής του ευθύνης και του ιεροκανονικού δικαιώματός του, για ποιμαντικούς – πνευματικούς λόγους θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του σώματος των εξομολόγων της Μητροπόλεως. Μάλιστα, όπως ανέφερε στους ιερείς, για περιπτώσεις ανάγκης, οι πνευματικοί να ζητούν την ευλογία του για να εξυπηρετούν».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων