02/07/2021 02/07/2021 Εορτάστηκε χθες η 108η επέτειος της απελευθερώσεως της Δράμας από τον Οθωμανικό και Βουλγαρικό ζυγό κατά το 1913 . Το πρωί της Πέμπτης, 1ης Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη, προέστη της Δοξολογίας επί τη απελευθερώσει της πόλεως και της...
02 Ιουλίου, 2021 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2021 - 9:51

Ο Μητροπολίτης Δράμας ξενάγησε ΠτΔ και Πρωθυπουργό

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δράμας ξενάγησε ΠτΔ και Πρωθυπουργό

Εορτάστηκε χθες η 108η επέτειος της απελευθερώσεως της Δράμας από τον Οθωμανικό και Βουλγαρικό ζυγό κατά το 1913 .

Το πρωί της Πέμπτης, 1ης Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη, προέστη της Δοξολογίας επί τη απελευθερώσει της πόλεως και της μαρτυρικής Επαρχίας.

Στη συνέχεια ξενάγησε τους επισήμους επισκέπτες στον ανακαινισμένο ιστορικό παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Είσοδίων της Θεοτόκου όπου την 1η Ιουλίου 1913 είχαν καταφύγει εκατοντάδες Δραμινοί φοβούμενοι σφαγές από τους κατακτητές Βουλγάρους.

Ακολούθως στο άγαλμα της Ελευθερίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων