10/09/2023 10/09/2023 Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης ιερούργησε κατά την εορτή της Συνάξεως των δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ο οποίος προσήλθε στον ως άνω Ιερό Ναό για να προσκυνήσει αφ ενός την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας, αφ ετέρου τα ιερά Λείψανα του εν αγίοις Πατρός Λουκά του Ιατρού,...
10 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2023 - 9:02

Ο Μητροπολίτης Δράμας αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών και των βροχοπτώσεων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δράμας αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών και των βροχοπτώσεων

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης ιερούργησε κατά την εορτή της Συνάξεως των δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ο οποίος προσήλθε στον ως άνω Ιερό Ναό για να προσκυνήσει αφ ενός την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας, αφ ετέρου τα ιερά Λείψανα του εν αγίοις Πατρός Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως,

Τα ιερά λείψανα κόμισε στην Γραμμένη ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής, με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ Δράμας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μεγάλη χαρά που προσφέρει η Γέννηση της Παναγίας στον άνθρωπο, ιδιαίτερα στις σημερινές ημέρες που βιώνουμε τις καταστροφικές συνέπειες τόσο των πυρκαγιών όσο και των βροχοπτώσεων, αφού Εκείνη δίνει κουράγιο και παρηγοριά σε κάθε εμπερίστατο.

Επίσης, αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Αγίου Λουκά τονίζοντας πως η παρουσία του Θεού δίνει νόημα στη ζωή μας, όπως ακριβώς και στη ζωή των Αγίων μας.

Στην συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο για την ευλογία που του παρείχε να ιερουργήσει στον ως άνω Ιερό Ναό, εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιο Σελλή, καθώς και με τον Εφημέριο της Γραμμένης π. Γεώργιο Βαμβακίδη.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης εκ μέρους του Αγίου Ζιχνών ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο για την παρουσία του στη Γραμμένη και την ευλογία που παρείχε στην τοπική Εκκλησία. Ευθύς αμέσως ο Σεβασμιώτατος, αφού παρέλαβε στα τίμια χέρια του το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά το επέδωσε στον πατέρα Γεώργιο Σελλή, προκειμένου να αναχωρήσει για την Αργολίδα όπου βρίσκεται τεθησαυρισμένο.

  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων