07/03/2023 07/03/2023 Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στη Δράμα. Κατά τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής ( 5ης Μαρτίου) στον ιερό μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Στην λιτάνευση των Ιερών Εικόνων συμμετείχε, μεταξύ των πιστών και των...
07 Μαρτίου, 2023 - 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2023 - 13:02

Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στη Δράμα

Διαδώστε:
Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στη Δράμα

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στη Δράμα. Κατά τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής ( 5ης Μαρτίου) στον ιερό μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Στην λιτάνευση των Ιερών Εικόνων συμμετείχε, μεταξύ των πιστών και των τοπικών αρχών, ο διαπρεπής ιατρός και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Κατόπιν, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Μητροπολιτών της Δράμας καθώς και των θυμάτων του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος και μίλησε ο Αγιογράφος κ. Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής, αναπτύσσοντας το θέμα «Η ζωγραφική των εικόνων και το όραμα της των πάντων ενότητας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων