19/08/2020 19/08/2020 Συγχαρητήρια επιστολή για τα εγκαίνια του πολύπαθου Ιερού Ναού της Παναγίας της Πετρούσας έστειλε στον μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  Ο ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πετρούσα, κτίσμα των μέσων του 18ου αιώνα, είναι ένας από τους πλέον ταλαιπωρημένους ναούς της Μακεδονίας. Οικοδομήθηκε ως ορθόδοξος ναός, βεβηλώθηκε από την “Βουλγαρική Εξαρχία”, καταστράφηκε από τους...
19 Αυγούστου, 2020 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2020 - 17:36

Πατριαρχικά γράμματα για τα εγκαίνια της Παναγίας Πετρούσας

Διαδώστε:
Πατριαρχικά γράμματα για τα εγκαίνια της Παναγίας Πετρούσας

Συγχαρητήρια επιστολή για τα εγκαίνια του πολύπαθου Ιερού Ναού της Παναγίας της Πετρούσας έστειλε στον μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  Ο ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πετρούσα, κτίσμα των μέσων του 18ου αιώνα, είναι ένας από τους πλέον ταλαιπωρημένους ναούς της Μακεδονίας. Οικοδομήθηκε ως ορθόδοξος ναός, βεβηλώθηκε από την “Βουλγαρική Εξαρχία”, καταστράφηκε από τους Τούρκους σε μάχη με τους Κομιτατζήδες και επί σχεδόν έναν αιώνα παρέμεινε σιωπηρή, ώσπου -όπως καταγγέλλει Ι.Μ. Δράμας- βρέθηκε να διεκδικείται από τις τοπικές δημοτικές αρχές ως… οικόπεδο.

Ακολουθεί η επιστολή:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναγία της Πετρούσας: Η ιστορία ενός ναού που «σταυρώθηκε» και «αναστήθηκε»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων