04/05/2022 04/05/2022 Συνοδεία του αγαπημένου του κεμεντζέ και ποντιακών τραγουδιών τάφηκε χθες, Τρίτη 3 Μαΐου, το απόγευμα ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος, ο οποίος το Σάββατο βρισκόταν στη Νάουσα για τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα της πόλης, ενώ την Κυριακή στη γενέτειρά του Βέροια, όπου υπέστη τα ξημερώματα της Δευτέρας και το οξύ έμφραγμα του...
04 Μαΐου, 2022 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2022 - 9:18

Συνοδεία κεμεντζέ η Δράμα αποχαιρέτησε τον μακαριστό Ποιμενάρχη της – Δείτε τις συγκλονιστικές στιγμές σε βίντεο

Διαδώστε:
Συνοδεία κεμεντζέ η Δράμα αποχαιρέτησε τον μακαριστό Ποιμενάρχη της – Δείτε τις συγκλονιστικές στιγμές σε βίντεο

Συνοδεία του αγαπημένου του κεμεντζέ και ποντιακών τραγουδιών τάφηκε χθες, Τρίτη 3 Μαΐου, το απόγευμα ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος, ο οποίος το Σάββατο βρισκόταν στη Νάουσα για τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα της πόλης, ενώ την Κυριακή στη γενέτειρά του Βέροια, όπου υπέστη τα ξημερώματα της Δευτέρας και το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Αποστολή Δράμα: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα 

Στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ η ταφή του στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Σίψας, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη.

Δείτε συγκλονιστικές στιγμές από την υποδοχή της σορού, την εξόδιο ακολουθία και την συνοδεία του μακαριστού στον χώρο της ταφής.

Αποστολή Δράμα – Φωτογραφίες, Βίντεο: Ραφαήλ Γεωργιάδης/Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – ope.gr

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Επεξεργασία Βίντεο: Μαριάνθη Ματζίρη, Πέπη Οικονομάκη

 

Κυριακή του Θωμά

O μακαριστός έφυγε μόλις λίγες ώρες αφού είχε περάσει η Κυριακή του Θωμά.
Στον Πόντο, απ’ όπου έλκυε την καταγωγή του ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος, την Κυριακή του Θωμά, συγγενείς και φίλοι των νεκρών, επισκέπτονταν τα νεκροταφεία.

Τα μνήματα πλένονταν και αφού γινόντουσαν τα τρισάγια από τον Ιερέα, κατόπιν έστρωναν γιορτινό τραπέζι. Τσουγκρίζοντας πάνω από τον τάφο τα κόκκινα αυγά, προσφέροντας ποικιλία Ποντιακών εδεσμάτων. Κερνώντας κρασί ή οποιοδήποτε άλλο ποτό… θα ήθελε ο μακαρίτης!

Φίλοι και συγγενείς μιλούσαν για το νεκρό, φέρνοντας στο μυαλό τους όσα πέρασαν μαζί του και ήταν σαν ο ίδιος να βρίσκεται ανάμεσα τους. Αν ο νεκρός αγαπούσε το τραγούδι, φίλοι του τραγουδούσαν πάνω από τον τάφο, με τη συνοδεία της Ποντιακής λύρας.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου – Πένθος στην πόλη – Τι είπαν Ιεράρχες και πολιτικός κόσμος

Δράμα: Τελέστηκε η εξόδιος του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η εξόδιος του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου

Οι πρώτες φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου

Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου – Πένθος στην πόλη – Τι είπαν Ιεράρχες και πολιτικός κόσμος

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον Μητροπολίτη Δράμας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων