06/01/2023 06/01/2023 Όποιος βρεθεί την ημέρα των Θεοφανείων στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Δράμα θα δοκιμάσει μία πολλή ευχάριστη εμπειρία. Οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας σχηματίζουν μία λίμνη στις όχθες της οποίας αυτή την ημέρα συγκεντρώνεται πλήθος πιστών. Φέτος, για πρώτη φορά, προεξήρχε της τελετής του Καθαγιασμού των υδάτων ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος. Στο...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 22:09

Τα Άγια Θεοφάνεια στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Άγια Θεοφάνεια στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας (ΦΩΤΟ)

Όποιος βρεθεί την ημέρα των Θεοφανείων στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Δράμα θα δοκιμάσει μία πολλή ευχάριστη εμπειρία. Οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας σχηματίζουν μία λίμνη στις όχθες της οποίας αυτή την ημέρα συγκεντρώνεται πλήθος πιστών.

Φέτος, για πρώτη φορά, προεξήρχε της τελετής του Καθαγιασμού των υδάτων ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος. Στο χαιρετισμό του τόνισε τον πυρήνα της εορτής που συνιστά τη διπλή αποκάλυψη: α) στον Ιορδάνη ποταμό ο Χριστός αποκαλύπτει τον εαυτό του ως Μεσσία, Υιό του Θεού που ενανθρώπησε, ως ένα της Αγίας Τριάδος και β) κατά τη βάπτιση του Κυρίου μας φανερώνεται το μεγαλύτερο μυστήριο της πίστεώς μας που δεν είναι άλλο από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος και την εκ μέρους μας προσκύνησή της.

Ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Δράμας και στη συνέχεια με τους συλλειτουργούς του μετέβη στις πηγές της Αγ. Βαρβάρας όπου προσήλθαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές καθώς και πλήθος λαού, του καιρού συνεργούντος.

Τριάντα δύο νέοι κολυμβητές «βούτηξαν» στη λίμνη. Σε όλους ο Σεβασμιώτατος δώρισε αναμνηστικό σταυρό και ευχήθηκε να έχουν στην ζωή τους το θείο φωτισμό και την ευλογία του Σταυρού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων