31/12/2022 31/12/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος τέλεσε χθες, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ι. Ναό Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης του από Δράμας. Η συμμετοχή των πιστών ήταν εντυπωσιακή, ιδιαίτερα των νέων γονέων με τα παιδιά τους. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του τόνισε το παράδειγμα του νεομάρτυρος Αγίου Γεδεών του εν Τυρνάβω με...
31 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2022 - 10:43

Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Δράμας

Διαδώστε:
Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Δράμας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος τέλεσε χθες, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ι. Ναό Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης του από Δράμας. Η συμμετοχή των πιστών ήταν εντυπωσιακή, ιδιαίτερα των νέων γονέων με τα παιδιά τους.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του τόνισε το παράδειγμα του νεομάρτυρος Αγίου Γεδεών του εν Τυρνάβω με αφορμή την εορτή του Αγίου και την ανάμνηση του μαρτυρίου του στις 30 Δεκεμβρίου 1818. Μίλησε για τη μετάνοιά του ύστερα από τον παραπλανητικό εξισλαμισμό του και για το γεγονός ότι αξιώθηκε να ακούσει θεία φωνή, η οποία τον καλούσε να ομολογήσει ενώπιων των ανθρώπων την πίστη του στον αληθινό Θεό. Μια βιωματική μετάνοια οδηγεί σε μια βιωματική ομολογία.

Στο ιερό μυστήριο συμμετείχαν οι ιερείς του Ναού π. Γεράσιμος και π. Κωνσταντίνος, όπως και ο ιεροδιάκονος Βασίλειος.

Μετά το τέλος του μυστηρίου με μια μεγάλη ομάδα παιδιών της Ενορίας με τον Σεβασμιώτατο και τους ιερείς πήγαν σε γνωστή πιτσαρία της πόλεως και δείπνησαν όλοι μαζί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων