07/09/2022 08/09/2022 Έπειτα από δύο ετών διακοπή, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εφέτος πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης. Η Σύναξή πραγματοποήθηκε στις ωραίες εγκαταστάσεις του εξωκκλησίου «Παναγία», κοντά στο χωριό Σιταριά Πωγωνίου, μέσα σ΄ένα πανέμορφο περιβάλλον. Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και, εν συνεχεία, παρετέθη ένα πλούσιο πρωινό πρόγευμα...
07 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2022 - 1:20

Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης μετά από δύο χρόνια

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης μετά από δύο χρόνια

Έπειτα από δύο ετών διακοπή, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εφέτος πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.

Η Σύναξή πραγματοποήθηκε στις ωραίες εγκαταστάσεις του εξωκκλησίου «Παναγία», κοντά στο χωριό Σιταριά Πωγωνίου, μέσα σ΄ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και, εν συνεχεία, παρετέθη ένα πλούσιο πρωινό πρόγευμα στους αιδεσ/τους Εφημερίους. Αμέσως μετά, ακολούθησαν τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από εκλεκτούς ομιλητές, που ήλθαν από την Αθήνα και τα  Ιωάννίνα, ήτοι:

  • Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Ιεροκήρυξ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.), με θέμα εισηγήσεως: «Ενδοοικογενειακή βία και Εκκλησία».
  • Υπαστυνόμος Α΄ Πασχάλης Παπανικολάου, Προιστάμενος του Γραφείου Αντιμετωπίσεως Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ιωαννίνων, με θέμα εισηγήσεως: «Η αντιμετώπισις της ενδοοικογενειακής βίας από την Ελληνική Αστυνομία».
  • Ερασμία Φείδη, Ψυχοπαιδαγωγός, MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής, μέλος της Επιστημονικής Ομάδος “ΣΧΕΔΙΑ”, με θέμα εισηγήσεως: «Πρόληψις της ενδοοικογενειακής βίας, το έργο του Κ.Π. “ΣΧΕΔΙΑ” στην κοινότητα».

Οι σύνεδροι παρηκολούθησαν με αδιάπτωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις. Και με την ευρεία συζήτηση που επακολούθησε, διευκρινίστηκαν αρκετές πλευρές του λίαν ακανθώδους αυτού ζητήματος.

Το μεσημέρι παρετέθη τράπεζα, όπου σε κλίμα πρωτοχριστιανικής αγάπης, συνεχίστηκε η πρωινή συζήτηση, η οποία περιεστράφη και σε άλλα θέματα της ιερατικής διακονίας. Αμέσως μετά το γεύμα, ενεκρίθη διά βοής το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

  1. Επειδή βλέπουμε με αγωνία το Έθνος μας συνεχώς να ελαττώνεται, ζητούμε από την Πολιτεία να στηρίξει τον θεσμό της χριστιανικής – πολύτεκνης οικογένειας, η οποία είναι ο αιμοδότης της Πατρίδος μας. Και παράλληλα, να αποθαρρύνει τις εγκληματικές εκτρώσεις, που – όπως λένε οι ειδικοί – στερούν ετησίως την Ελλάδα από 300.000 Ελληνόπουλα, και να σταματήσει η ενδοοικογενειακή βία.
  2. Η κρισιμότητα των καιρών μας απαιτεί την ενότητα και την ομόνοια του λαού μας, διότι πολλοί κίνδυνοι απειλούν την Πατρίδα μας. Πέραν του εξ Ανατολών κακού γείτονος, υπάρχει στον ορίζοντα και η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, που μόνον ενωμένοι και υπό την σκέπη της Αγίας μας Εκκλησίας θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε.
  3. Πολύ μας ανησυχεί η λεγόμενη «αυτοκεφαλία» της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων. Οι αρμόδιοι να προσέξουν πολύ. Είναι αρκετό το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την λεγόμενη «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας», εξ αιτίας της οποίας σοβεί σχίσμα στην Ορθοδοξία. Ένα τυχόν δεύτερο σχίσμα θεωρούμε, ότι αποτελεί «πολυτέλεια» ανεπίτρεπτη για την Εκκλησία μας.
  4. Η έξαρση των διαφόρων παραθρησκευτικών ομάδων (όπως η εν Θεσσσαλονίκη «Εκκλησία των Εθνών») υπονομεύει την εκκλησιαστική και εθνική μας ταυτότητα. Ζητούμε το κακό, αν όχι να εξαλειφθή, τουλάχιστον να περιορισθή. Γιατί και η Δημοκρατία έχει τα όριά της.
  5. Χαιρετίζουμε τους γενναίους αεροπόρους μας και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, διότι καθημερινώς, με τεράστιες προσπάθειες αναχαιτίζουν τα κύματα των λαθρομεταναστών που προωθεί η Τουρκία. Ακόμη χαιρετισμό απευθύνουμε στους ηρωικούς ακρίτες και τους γενναίους φρουρούς του Έβρου. Όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους. Τέλος,
  6. Δεν ξεχνούμε την Βόρειο Ήπειρό μας, που συνεχίζει να ανεβαίνει τον Γολγοθά της. Προσευχόμαστε για τους εκεί ομαίμους και ορθοδόξους συμπατριώτες. Και ευχόμαστε να μη παύσουν να αγωνίζωνται για την δικαίωσή τους που είναι μία και μόνο: Η Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων