26/03/2024 26/03/2024 Με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και την καθιερωμένη Δοξολογία εορτάσθηκε η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 στην Έδεσσα την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού,...
26 Μαρτίου, 2024 - 6:55

25η Μαρτίου στην Έδεσσα

Διαδώστε:
25η Μαρτίου στην Έδεσσα

Με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και την καθιερωμένη Δοξολογία εορτάσθηκε η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 στην Έδεσσα την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Εκπαίδευσης και των άλλων φορέων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο μυστήριο της Ενανθρωπίσεως, το οποίο ακόμη και στους αγγέλους ήταν άγνωστο, και στην σημασία του για την ανθρωπότητα. Κατά το πέρας της Δοξολογίας τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης και παρακολούθησε την Παρέλαση.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων