26/04/2019 26/04/2019 Το πρωί της Μ. Παρασκευής (26.4.2019) ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τις ιερές ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και του Μ. Εσπερινού του Μ. Σαββάτου (Αποκαθήλωσις) στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Παλαιά Μητρόπολη). Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σημασία του Σταυρού του Κυρίου, τονίζοντας ότι...
26 Απριλίου, 2019 - 20:15

Αποκαθήλωση στον Ιστορικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών

Διαδώστε:
Αποκαθήλωση στον Ιστορικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών
Το πρωί της Μ. Παρασκευής (26.4.2019) ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τις ιερές ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και του Μ. Εσπερινού του Μ. Σαββάτου (Αποκαθήλωσις) στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Παλαιά Μητρόπολη).
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σημασία του Σταυρού του Κυρίου, τονίζοντας ότι προσέφερε στους ανθρώπους την ειρήνη με τον Θεό, με τους συνανθρώπους και με τον εαυτό τους, ταπείνωσε και συνέτριψε τον άσπονδο εχθρό της ανθρωπότητος τον διάβολο με την κάθοδό του στον Άδη και άνοιξε για χάρη όλων την Βασιλεία των Ουρανών. Προέτρεψε δε να σηκώσουμε και εμείς τον Σταυρό του Κυρίου κάνοντας ανενέργητη την αμαρτία αγωνιζόμενοι εναντίον της, έχοντας καύχημά μας τον Σταυρό και υπόδειγμα το παράδειγμα των αγίων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι είχαν συνεχώς τον Σταυρό του Χριστού ενώπιόν τους. Τέλος ευχήθηκε να αισθανθούμε και εμείς προσωπικά όλα αυτά τα αγαθά του Σταυρού, να ζήσουμε την δική μας σταύρωση και να βιώσουμε την δική μας Ανάσταση.
Στην ιερά ακολουθία μετείχαν ο Αρχιερατικός επίτροπος Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, οι εφημέριοι του ιερού ναού και οι ιεροδιάκονοι Καλλίνικος και Ευστράτιος. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Πέλλας Γ. Στάμκος, ο τ. Υπουργός και βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας Χ. Πασσαλής, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων