20/10/2021 20/10/2021 Στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη), όπου το 1912 τελέσθηκε η πρώτη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό μετά από πέντε αιώνες, εορτάσθηκαν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 τα 109α Ελευθέρια της πόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μετά τον Όρθρο και την...
20 Οκτωβρίου, 2021 - 14:59

Δοξολογία για την απελευθέρωση των Γιαννιτσών

Διαδώστε:
Δοξολογία για την απελευθέρωση των Γιαννιτσών

Στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη), όπου το 1912 τελέσθηκε η πρώτη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό μετά από πέντε αιώνες, εορτάσθηκαν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 τα 109α Ελευθέρια της πόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Μετά τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία των εορταζομένων αγίων, μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και οσίου Γερασίμου Κεφαλληνίας, τελέσθηκε Δοξολογία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης. Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν οι ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου και Αρχιμ. Χερουβίμ Τσίνογλου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, εφημέριοι των ενοριών της πόλεως και διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως.

Παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας Γ. Στάμκος, οι Βουλευτές Πέλλας Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης και Θ. Τζάκρη, ο Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γ. Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Π. Περδικάτσης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, των τοπικών αρχών και φορέων καθώς και αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Παύλος Κυργυρίδης, διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της απελευθέρωσης αλλά και στον Μακεδονικό αγώνα που προηγήθηκε.

Μετά τη Δοξολογία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων