12/11/2021 12/11/2021 Για τα νέα Προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ καθώς και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, τους Ιεροκήρυκες και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος, Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης. Ο π. Θεολόγος πραγματοποίησε την ενημέρωση μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου...
12 Νοεμβρίου, 2021 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2021 - 9:09

ΕΔΕΣΣΑ: Ενημερώθηκαν για τα προγράμματα του ΙΕΠ

Διαδώστε:
ΕΔΕΣΣΑ: Ενημερώθηκαν για τα προγράμματα του ΙΕΠ

Για τα νέα Προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ καθώς και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, τους Ιεροκήρυκες και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος, Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης.

Ο π. Θεολόγος πραγματοποίησε την ενημέρωση μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιωήλ, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, στο μεγάλο Συνοδικό του Μητροπολιτικού οικήματος. Παρουσίασε το μεγάλο εύρος και την επικαιρότητα των ζητημάτων που πραγματεύονται οι επιμέρους θεματικές ενότητες των Προγραμμάτων και εξήρε τις δυνατότητες αρωγής που προσφέρουν στην λειτουργική ζωή, την ποιμαντική δράση αλλά και στην σύγχρονη οργάνωση της Εκκλησίας. Τα προγράμματα απευθύνονται πρωτίστως σε κληρικούς καθώς και σε λαϊκούς υπαλλήλους και εθελοντές που μετέχουν στο έργο της Εκκλησίας. Επιπλέον προσφέρουν την δυνατότητα συμμετοχής σε λειτουργούς, οι οποίοι μέσα από άλλους κρατικούς θεσμούς αντιμετωπίζουν κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης και ραγδαία εξελισσόμενης κοινωνίας.

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, η οποία από το 2015 έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το ΙΠΕ και έχει υλοποιήσει σειρά Προγραμμάτων, θα πραγματοποιήσει από τις 30 Νοεμβρίου 2021 επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα». Περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για τις «ενναλακτικές» μορφές οικογένειες, την τεχνητή ή υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τις μεταμοσχεύσεις, την ευθανασία, την τεχνητή νοημοσύνη, τις διαφυλικές σχέσεις κ.ά. Το εν λόγω σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, δηλαδή με συνδυασμό διαδικτυακής και δια ζώσης συμμετοχής των επιμορφουμένων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων