13/09/2022 13/09/2022 Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου, Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Αθανασίου (Αλεξανδρείας) της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Μεσημερίου Εδέσσης τέλεσε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.  Ο ιερός ναός ανηγέρθη σε χώρο της Μονής με την μέριμνα της μακαριστής Καθηγουμένης Ιερωνύμης και την δαπάνη των αδελφών Αλεξάνδρου...
13 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:50

Εγκαίνια ναού του Αγίου Αλεξάνδρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης

Διαδώστε:
Εγκαίνια ναού του Αγίου Αλεξάνδρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου, Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Αθανασίου (Αλεξανδρείας) της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Μεσημερίου Εδέσσης τέλεσε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. 

Ο ιερός ναός ανηγέρθη σε χώρο της Μονής με την μέριμνα της μακαριστής Καθηγουμένης Ιερωνύμης και την δαπάνη των αδελφών Αλεξάνδρου και -του μακαριστού- Μιχαήλ Χατζηγιάννη, ευεργετών της Ιεράς Μονής και της Μητροπόλεως.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Πρωτοπρ. Γεώργιος Ζουμής, ο οποίος σε καθορισμένα σημεία της τελετής των Εγκαινίων επεξηγούσε τα τελούμενα στο εκκλησίασμα, καθώς και κληρικοί της πόλεως. Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές του Νομού κ. Γ. Καρασμάνης και Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και μεγάλος αριθμός πιστών.

Κατά το πέρας της πρώτης Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής γερόντισσας Ιερωνύμης. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στους κτίτορες του ιερού Ναού και έδωσε πατρικές ευχές στους παρισταμένους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

(Φωτογραφίες: Δ. Ευθυμιάδης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων