30/10/2023 30/10/2023 Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως, π. Μωυσή Σάγγα. Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσόστομου. Μετείχε μεγάλος αριθμός ιερέων και διακόνων εκ...
30 Οκτωβρίου, 2023 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 9:14

Εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου Μωϋσέως Σάγγα

Διαδώστε:
Εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου Μωϋσέως Σάγγα

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως, π. Μωυσή Σάγγα.

Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσόστομου. Μετείχε μεγάλος αριθμός ιερέων και διακόνων εκ της Ι. Μητροπόλεως, εκ του Αγίου Όρους και άλλων περιοχών.

Στην ομιλία του ο χειροτονούμενος ευχαρίστησε όσους τον ευεργέτησαν στην πορεία της ζωής του και συνετέλεσαν στην πνευματική πορεία του. Προσφωνώντας τον ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης τόνισε την μεγάλη αξία της ιερωσύνης και τον επαίνεσε για την συνολική αναστροφή του. Τον παρότρυνε επίσης να είναι φιλακόλουθος, προσεκτικός και πρόσχαρος απέναντι στους άλλους. Επαινετικούς λόγους απηύθυνε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης προς τον νέο πρεσβύτερο, τον οποίο και χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη. Επαίνεσε επίσης τον ποιμενάρχη της Ι. Μ. Εδέσσης και τον πνευματικό του πατρός Μωυσή, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη, ενώ συνέστησε στον π. Μωυσή να κάνει πάντοτε υπακοή στον Επίσκοπό του.

Στον κατάμεστο ιερό ναό παρέστησαν ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Διονύσιος Σταμενίτης, ο βουλευτής Πέλλας κ. Β. Βασιλειάδης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Εδέσσης κ. Ι. Τσεπκεντζής, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Α. Ιγνατιάδου και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Μωυσής θα εφημερεύει στην ενορία Αγίου Ελευθερίου Επισκοπής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων