20/10/2023 06/01/2024 Η πόλη των Γιαννιτσών εόρτασε την 111η επέτειο της απελευθερώσεώς της από τον Τουρκικό ζυγό την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, ημέρα που η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία. Το πρωί στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιά Μητρόπολη), όπου το 1912 εψάλησαν τα πρώτα...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2024 - 23:29

Εορτασμοί στα Γιαννιτσά για την 111η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης

Διαδώστε:
Εορτασμοί στα Γιαννιτσά για την 111η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης

Η πόλη των Γιαννιτσών εόρτασε την 111η επέτειο της απελευθερώσεώς της από τον Τουρκικό ζυγό την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, ημέρα που η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία.

Το πρωί στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιά Μητρόπολη), όπου το 1912 εψάλησαν τα πρώτα νικητήρια μετά την περίφημη μάχη των Γιαννιτσών, τελέσθηκε Όρθρος, πανηγυρικό Συλλείτουργο και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Μετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εδέσσης, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής, και Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Κυριάζος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Πατσαβούδης και οι εφημέριοι του Ιερού Ναού.

Τις αρχές εκπροσώπησαν ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Διονύσιος Σταμενίτης, οι βουλευτές Πέλλας κ. Β. Παπαδόπουλος και κ. Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος αλλά και ο νέος Δήμαρχος Πέλλας κ. Ε. Φουντουκίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της εκπαίδευσης και των άλλων τοπικών αρχών και φορέων.

Ομιλητής ήταν κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης, Καθηγητής του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, ο οποίος αναφερόμενος στο νόημα της επετείου υπογράμμισε την φιλοπατρία των αγωνιστών της ελευθερίας και την πίστη τους στον Θεό.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Μάχης των Γιαννιτσών (Μαύρο Άγαλμα) και η καθιερωμένη παρέλαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων