21/08/2021 22/08/2021 Με πανηγυρικό τρόπο εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας και των τριών τέκνων αυτής στον υπό ανέγερση ομώνυμο ναό της στην Έδεσσα. Την παραμονή, Παρασκευή 20 Αυγούστου, στις 19.00 τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συγχοροστατούντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης κ. Ιωήλ. Στο κήρυγμά...
21 Αυγούστου, 2021 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2021 - 1:12

Eορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας

Διαδώστε:
Eορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας

Με πανηγυρικό τρόπο εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας και των τριών τέκνων αυτής στον υπό ανέγερση ομώνυμο ναό της στην Έδεσσα.

Την παραμονή, Παρασκευή 20 Αυγούστου, στις 19.00 τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συγχοροστατούντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων τόνισε ότι προορισμός όλων μας είναι να μοιάσουμε με τον Θεό. Σε αυτό οδήγησε την Αγία Βάσσα και τα τέκνα της η κατά Θεόν αξιοποίηση της ιδιότητος της μητρότητος.

Την ημέρα της εορτής, Σάββατο 21/8, στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων κ. Παύλος και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα που λαμβάνουν οι άνθρωποι με την ευθύνη να τα αξιοποιούν. Τέτοιο χάρισμα είναι το της ιερωσύνης και της κυβερνήσεως. Οι φορείς αυτού του χαρίσματος θα πρέπει να έχουν διάκριση και να επιζητούν το θέλημα του Θεού, προκειμένου να ομιλούν και να ενεργούν σωστά χωρίς να κλίνουν προς το ένα άκρο ή το άλλο, όπως απαιτείται και στην περίπτωση της παρούσης πανδημίας.

Στον εορτασμό μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο ιερός κλήρος της πόλεως και κληρικοί άλλων περιοχών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, οι βουλευτές Πέλλας Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης και Θ. Τζάκρη, ο Υποδιοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων