07/04/2023 07/04/2023 Την Πέμπτη 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η 3η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το έτος 2023 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος). Ομιλητής ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πορεία προς Εμμαούς». Ο π. Γεώργιος κατ᾿ αρχήν μνημόνευσε τις...
07 Απριλίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2023 - 7:20

Η 3η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης

Διαδώστε:
Η 3η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η 3η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το έτος 2023 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος). Ομιλητής ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πορεία προς Εμμαούς».

Ο π. Γεώργιος κατ᾿ αρχήν μνημόνευσε τις ένδεκα εμφανίσεις του Αναστάντος Χριστού, οι οποίες καταγράφονται στην Καινή Διαθήκη, και τόνισε ότι η εμφάνιση του αναστημένου Χριστού αποτελεί κορυφαία εμπειρία της πνευματικής ζωής που βιώνεται από τους αγίους της Εκκλησίας μας σε όλες τις εποχές.

Αφού παρουσίασε την διήγηση του Ε΄ Εωθινού Ευαγγελίου (Λκ. 24,12-35), υπογράμμισε την θλίψη των μαθητών μετά τα γεγονότα του Πάθους και της Σταυρώσεως και τόνισε ότι ο Χριστός αναπτέρωσε το ηθικό τους και τους διαφώτισε ερμηνεύοντας τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης για το πρόσωπό Του.

Στην συνέχεια ο ομιλητής στάθηκε σε συγκεκριμένα σημεία της διηγήσεως συμπεραίνοντας ότι ζητούμενα από εμάς είναι η έμπρακτη εφαρμογή του θελήματος του Θεού πρώτα και μετά η διδασκαλία του, η θεοσέβεια και όχι η ανθρωπαρέσκεια, ο σεβασμός και όχι η απαξίωση των θεσμών της ιερωσύνης αλλά και της κοσμικής εξουσίας ακόμη, η καλλιέργεια της αρετής της φιλοξενίας ως προξένου ευλογίας και η ευχαριστία προς τον Θεό για τα υλικά αγαθά που μας χαρίζει, όπως η καθημερινή μας διατροφή. Εξήρε τέλος την αξία του εκκλησιασμού και ιδιαίτερα της Θείας Ευχαριστίας ως μέσου ενώσεώς μας με τον Χριστό και τόνισε πως ο Χριστός δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει εφόσον Τον εκζητούμε σαν τους μαθητές στην πορεία τους προς Εμμαούς και επιμένουμε να μείνει κοντά μας, όπως εκείνοι έλεγαν: «μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν…». Και θα μας δώσει την χαρά να μετέχουμε σε Αυτόν «ἐκτυπώτερον… ἐν τῇ ἀνεσπέρῳ ἡμέρᾳ τῆς Βασιλείας» Του.

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ απηύθυνε πατρικές συμβουλές και ευχές σε όλους τους παρισταμένους κληρικούς για τις σεπτές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Διακαινησίμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων