25/03/2024 25/03/2024 Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Συλλειτούργησαν  ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εδέσσης και κληρικών της πόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυξ της Ι....
25 Μαρτίου, 2024 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2024 - 16:23

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Συλλειτούργησαν  ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εδέσσης και κληρικών της πόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, αναφερόμενος στην σχετική και τιμητική προσκύνηση των ιερών εικόνων. Τόνισε ότι μέσω των ιερών εικόνων ομολογούμε την ενανθρώπιση του Υιού του Θεού, τιμούμε τους αγίους και λαμβάνουμε πλούσια την θεία χάρη και την βοήθεια και πως ο ασπασμός τους πρέπει να γίνεται με πολλή ευλάβεια και πίστη.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του ιερού ναού και αναγνώσθηκαν αποσπάσματα από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.
Τις αρχές εκπροσώπησαν οι βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γ. Καρασμάνης (ο οποίος ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως) και Β. Βασιλειάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής (ο οποίος ανέγνωσε την Κυριακή Προσευχή), ο νέος Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Αθανάσιος Κοντός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Ταξίαρχος Πέτρος Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων