29/10/2022 29/10/2022 Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επινίκειος Δοξολογία για την εθνική επέτειο του 1940 προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Καραλάζος τονίζοντας ότι, αφού ο Θεός είναι αγάπη, το νόημα της...
29 Οκτωβρίου, 2022 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2022 - 14:38

Η πανήγυρη της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρη της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επινίκειος Δοξολογία για την εθνική επέτειο του 1940 προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Καραλάζος τονίζοντας ότι, αφού ο Θεός είναι αγάπη, το νόημα της ζωής βρίσκεται στην αγάπη. Και ο άνθρωπος που αγάπησε περισσότερο από όλους τους άλλους ανθρώπους είναι η Παναγία. Με την αγάπη Της κατέβασε τον Θεό στην γη, ενώ συντρέχει όλους τους ανθρώπους σε κάθε ανάγκη και ιδιαίτερα τον λαό μας. Ας εμπνεόμαστε από το παράδειγμά της, κατέληξε, και ας επικαλούμεθα την βοήθειά Της, για να έχουμε την ευλογία Της ως πρόσωπα και ως Έθνος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.

Μετείχαν όλοι οι κληρικοί της πόλεως, ενώ παρέστησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Μετά την Δοξολογία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Επιμνημόσυνο Δέηση στο Ηρώο της πόλεως και παρακολούθησε την καθιερωμένη Παρέλαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων