10/04/2023 10/04/2023 Στον ιστορικό παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (14ος αι.) λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ την Κυριακή των Βαΐων (9.4.2023) συλλειτουργούντων των ιεροκηρύκων της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Παντελεήμονος Καραλάζου, Αρχιμ. Γενναδίου Βελκογιαννίδη, Αρχιμ. Χερουβείμ Τσίνογλου και άλλων κληρικών της Ι. Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος του Όρθρου ευλόγησε τα...
10 Απριλίου, 2023 - 9:40

Κυριακή των Βαΐων στον ιστορικό ναό της Έδεσσας

Διαδώστε:
Κυριακή των Βαΐων στον ιστορικό ναό της Έδεσσας

Στον ιστορικό παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (14ος αι.) λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ την Κυριακή των Βαΐων (9.4.2023) συλλειτουργούντων των ιεροκηρύκων της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Παντελεήμονος Καραλάζου, Αρχιμ. Γενναδίου Βελκογιαννίδη, Αρχιμ. Χερουβείμ Τσίνογλου και άλλων κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος του Όρθρου ευλόγησε τα βάϊα και τα διένειμε στους πιστούς, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Γεννάδιος σχολιάζοντας το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι αρετές, όπως η επιείκεια, η ειρήνη, με τον Θεό και τους συνανθρώπους μας, η ταπείνωση και η αγάπη, είναι απαραίτητες για την σωτηρία μας. Μέσω αυτών ομοιάζουμε με τον Θεό και γινόμαστε Θεοί κατά χάριν.

Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων